Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Kirişçi'den ekmek zammı açıklaması: Fırıncıyı sübvanse ediyoruz

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber TV
08 Kasım 2022 12:00 - Güncelleme : 08 Kasım 2022 12:19
Son dakika! Bakan Kirişçi'den ekmek zammı açıklaması: Fırıncıyı sübvanse ediyoruz

Son dakika haberi: Ekmek fiyatlarına gelmesi beklenen zamma ilişkin bir değerlendirme de Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den geldi. Ton başına ekmek üreticisine, 2 bin 950 lira destek sağladıklarını belirten Bakan Kirişçi, “Biz görevimizi bakanlık olarak yapmış oluyoruz” dedi.

Ekmek​ fiyatlarına zam gelecek mi? İstanbul’da ekmek 7,5 lira mı olacak? soruları gündemi meşgul ederken konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı​ Vahit Kirişci’den açıklama geldi. Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası soruları cevaplayan Bakan Kirişçi, yaptığı değerlendirmede ekmek üreticisini desteklediklerini ve ekmeklik una ton başına 2 bin 950 lira sübvansiyon yaptıklarını anlattı.

FIRINCIYI SÜBVANSE EDİYORUZ

“Biz zaten buğdayı 7 bin 450 liradan üreticiden aldık. Şimdi onlara 4 bin 500 liradan veriyoruz. Yani 2 bin 950 lira. Biz ekmek yapan fırıncının kullanacağı unu toprak mahsulleri ofisi olarak sübvanse ediyoruz. Biz görevimizi bakanlık olarak yapmış oluyoruz.”

Bakan Kirişci, tahıl koridoru hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

TAHIL KORİDORU NASIL İŞLEYECEK?

“Bu konuda bizim atıl bir kapasitemiz var. Mesela un sanayinde, makarna, irmik ve bulgur sanayinde. Şimdi biz kendi atıl kapasitemizi Rusya’dan alacağımız o bedelsiz buğdayla kendi fabrikalarımızda işledikten sonra az gelişmiş ülkelere göndereceğiz. Cumhurbaşkanımızın arzusu bedava aldığımız buğdayı, bulgur olarak un olarak bedava vermek. Geri kalmış 8 tane ülke var şu anda.”

Kuraklık hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kirişci, su rezervleri konusunda bir sıkıntı olmadığını belirtti. Çiftçinin ekim işlemlerinin bittiğini söyleyen Bakan Kirişçi, toprağın hazırlanması konusunda bir sorun olmadığının altını çizdi.

Bakan Kirişci, kuraklık riskiyle ilgili olarak da TARSİM’in poliçeler ürettiğini söyledi. Çiftçilerin bu poliçelere ilgi göstermesini beklediklerini aktardı. ÇKS’ye kayıtlı çiftçilerin ancak 5’te 1’inin ancak sigortaya kayıtlı olduğunu belirtti.

Kaynak: TGRT Haber TV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Huseyin 8 Kasım 2022 12:20

Bir tek PTT kaldı zam yapmayan bir açıklama bile yok ayıptır yazıktır günahtır beee

Sonraki Haber Yükleniyor...