Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Nebati açıkladı: Enflasyon için kapsamlı adımlar atıyoruz

23 Kasım 2022 11:28 - Güncelleme : 23 Kasım 2022 12:21
Son dakika! Bakan Nebati açıkladı: Enflasyon için kapsamlı adımlar atıyoruz

Son dakika... Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Nebati "Fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşımızın alım gücünü artırmak için kapsamlı adımlar atıyoruz. İnşallah enflasyondaki tedrici düşüş yakın zamanda gerçekleşecektir" dedi. Bakan Nebati, Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) kripto para işlem platformu FTX'in ilişkili olduğu gerçek ve tüzel kişiler nezdinde inceleme başlattığını bildirdi. Açıklamalarına devam eden Nebati, "Dolarda oynaklık bitti, enflasyon düşecek" ifadelerini kullandı.

Son dakika... Darphane​'nin 555'inci yıl etkinliğinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati​ "Fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşımızın alım gücünü artırmak için kapsamlı adımlar atıyoruz. İnşallah enflasyondaki tedrici düşüş yakın zamanda gerçekleşecektir" sözlerini kullandı.

FTX​'İN İLİŞKİLİ OLDUĞU KİŞİLERLE İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI

Açıklamalarına devam eden Hazine ve Maliye Bakanı Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) kripto para işlem platformu FTX'in ilişkili olduğu gerçek ve tüzel kişiler nezdinde inceleme başlattığını bildirirken, "KKM'nin katkısıyla döviz tevdiat hesaplarının toplam mevduatlardaki payı, yaklaşık 20 puanlık bir düşüşle yüzde 50,6'ya gerilemiştir" bilgisini paylaştı.

VATANDAŞ BİRİKİMLERİNİ DARPHANE ALTIN​ HESAPLARINDA DEĞERLENDİRECEK

Nebati, "Altın toplama ekosistemi içerisinde yer alan bu sistemde, tasarruf sahipleri fiziki birikimleri olan çeyrek, yarım veya tam altınlarını Darphane Kazandıran Çeyrek Hesap sistemine dahil bankalar ve katılım bankalarındaki hesaplarında değerlendirme imkanına kavuşmuştur" dedi.

Nebati, " 23 Kasım 2022'ye kadar olan dönemde, Darphane Çeyrek Altın Hesabı kapsamında yaklaşık 163 bin 712 adet çeyrek altın, Banka Altın Değerlendirme Sistemi kapsamında yaklaşık 6 ton 586 kilogram ve rafineriler aracılığıyla yaklaşık 6 ton 660 kilogram olmak üzere toplam 13 ton 513 kilogram altın toplanmıştır" diye konuştu.

DÖVİZDE OYNAKLIK BİTTİ

Döviz kurları hakkında da açıklamalar yapan Nebati umutlu konuşarak "Döviz kurundaki oynaklığın ilerleyen dönemde de az olmasını bekliyoruz. Turizmden aldığımız pay istikrarlı bir şekilde artıyor. 5 ton altın karşılığında 500 milyon sertifika sunuldu" sözlerini kullandı. Döviz mevduat hesaplarında 20 puan düşüş olduğunu anlatan Bakan Nebati mevduat oranının yüzde 50,6'ya düştüğünü açıkladı.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...