Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Nebati'den Türkiye ekonomisine ilişkin önemli açıklama: Enflasyonun boynunu kırdık

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
21 Aralık 2022 10:23 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 10:55
Son dakika! Bakan Nebati'den Türkiye ekonomisine ilişkin önemli açıklama: Enflasyonun boynunu kırdık

Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Yeni Yüzyıl İzmir İktisat Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Nebati "Türkiye ekonomi modeli ile son 1 yılda pozitif ayrıştık. G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkelerden biri olmayı sürdürdük. Enflasyonun boynunu kırdık. Önümüzdeki aylardan itibaren belirgin şekilde düşecek." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati​ Yeni Yüzyıl İzmir İktisat Kongresi'nde açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmelerini aktardı. 

Bakan Nebati şunları kaydetti:

"SON BİRDA YILDA POZİTİF AYRIŞTIK"

"Türkiye Yüzyılı hedeflerine emin adımlarla ileriyoruz. Türkiye ekonomi modeli ile son 1 yılda pozitif ayrıştık.G20​ ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkelerden biri olmayı sürdürdük. Bizim politikalarımızın odağında daime milletimizin refahı yer almıştır. Son 20 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye kazanımlarını yarınlarımıza beraberce taşıyacağız."

"ENFLASYONUN BOYNUNU KIRDIK" 

Açıklamalarına devam eden Bakan Nebati, enflasyon​ hakkında konuştu. Nebati, "Enflasyonun boynunu kırdık. Önümüzdeki aylardan itibaren belirgin şekilde düşecek" ifadelerini kullandı. "Yerli ve millilik konusunda yaklaşımımız ortadadır. 20 sene evvel yüzde 20'lerde olan milli savunma oranımızı yüzde 80'lere çıkardık" diyen Hazine ve Maliye Bakanı "Elektirikli yerli otomobilimizi, savaş uçaklarımızı, barajları, köprüleri son 20 yılda eser siyasetimizle hizmete geçirdik" dedi.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
S.berk21 Aralık 2022 12:00

Bizim bakan yine rüyada.

S.berk21 Aralık 2022 10:34

Sayın bakan mülteci getirmeklemi yarıştık.birinci liği hiçbir ülkeye kaptırmayız mülteci konusunda

Sonraki Haber Yükleniyor...