Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Şimşek enflasyon için tarih verdi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
22 May 2024 11:39 - Güncelleme : 22 May 2024 11:55
Son dakika! Bakan Şimşek enflasyon için tarih verdi

Son dakika haberi... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, finansal okuryazarlığın müfredata eklenmesi için MEB ve SPK ile çalıştıklarını açıkladı. Enflasyona ilişkin de konuşan Şimşek, "Sene sonunda 30'lu rakama inecek" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek​, Ankara'da ''Finansal Okuryazarlık Platformu Tanıtım Toplantısı''nda ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Finansal okuryazarlığın müfredata eklenmesi için MEB​ ve SPK​ ile çalıştıklarını aktaran Bakan Şimşek, "Vatandaşlarımızın kaynaklarını hibe etmesini değil, sermaye piyasalarına yönlendirmesini tercih ederiz" ifadelerini kullandı.

"ENFLASYON SENE SONUNDA 30'LU RAKAMA İNECEK"

Enflasyona tek haneye indirme programının başarıl bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Bakan Şimşek, "Mayıs ayında yıllık enflasyon​ yükselmeye devam edecek. Sürpriz olmasın Enflasyon yıllık bazda mayıs ayında zirveye ulaşacak. Enflasyon sene sonunda 30'lu rakama inecek" diye konuştu.

Son dakika! Bakan Şimşek enflasyon için tarih verdi - 1. Resim

"BORSA BİR OYUN ALANI DEĞİL"

Borsanın bir oyun alanı olmadığının üstüne basa basa söyleyen Bakan Şimşek, "Bilgiye, analize dayalı değerlendirmeler üzerinden kararlar vermemiz lazım" dedi.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...