Tgrt Haber

Son dakika: Beştepe’de asgari ücret zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye giriyor, yeni ücret bugün açıklanacak

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
27 Aralık 2023 11:39 - Güncelleme : 27 Aralık 2023 12:28
Son dakika: Beştepe’de asgari ücret zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye giriyor, yeni ücret bugün açıklanacak

Milyonlarca çalışanın 2024 Asgari Ücret zammını belirleyecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmelerinde Beştepe hareketliliği yaşanıyor. 7 milyondan fazla çalışanın maaşları için Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye giriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan işçi, hükümet ve işveren temsilcilerini Külliye’de kabul edecek. Toplantının ardından Kabine toplantısı gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024 asgari ücretini bugün açıklaması bekleniyor.

7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren asgari ücrette gözler Asgari Ücret​ Tespit Komisyonu’na çevrilirken üçüncü toplantının Beştepe’de yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Kulisler zirve ile yeniden hareketlenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İşçi ve işveren temsilcileri ile Kabine öncesinde bir araya geleceği öğrenildi.

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu​ üçüncü toplantısını Beştepe’de yapacak. Toplantının saati, 16.30 olarak duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan işçi, hükümet ve işveren temsilcilerini kabul edecek. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DEVREYE GİRİYOR

Kabine Toplantısı öncesi işçi ve işveren tarafının Beştepe’de bir araya gelmesi ve sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her iki tarafı yanına alarak yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA 17 BİN LİRA ÖNE ÇIKIYOR

Kulislerde asgari ücrette ağır basanın oranın yüzde 50 olduğu ifade ediliyor. Bir başka deyişle asgari ücrete yüzde 50’lik zamda asgari ücret 17 bin 103 lira olacak.

BAKAN IŞIKHAN, KABİNE'Yİ BİLGİLENDİRECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan​, son durumla ilgili Kabine'yi bilgilendirecek. Bakan Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmalarında gelinen son noktayı anlatacak.

ASGARİ ÜCRETE BU YIL TEK ZAM​ YAPILACAK

2022 ve 2023 yıllarının aksine 2024'te asgari ücrete tek zam yapılacak. Temmuz ayında ikinci bir toplantı yapılmayacağını söyleyen Bakan Işıkhan, "İkinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor." demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da tek zam olacağını belirterek, çalışanları enflasyona ezdirmeyecekleri mesajını vermişti. Asgari ücrete 2022 ve 2023 yıllarında temmuz ayında ara zam yapılmıştı.

ASGARİ ÜCRETTE ZAM SENARYOLARI

Hem Orta Vadeli Program'da hem de Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 65. Bu orana göre 6 aylık enflasyon yüzde 37.76 seviyesinde. Kulislerde konuşulanlara göre, asgari ücret zammında alt sınır yüzde 40. Buna göre 6 aylık enflasyon beklentisi olan yüzde 37.76'lık oranın en az yüzde 40'a yuvarlanması bekleniyor. Ancak refah payı eklemesiyle oran yüzde 50'lere kadar çıkabilir.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hacı Ahmet Hanlı 27 Aralık 2023 11:44

Hayırlara vesile olsun inşaallah

Sonraki Haber Yükleniyor...