Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret için tarih verdi: Bakanla görüşüp yoluna koyacağız

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
21 Aralık 2022 12:37 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 13:25

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı’nda milyonların beklediği asgari ücretle ilgili net konuştu. Erdoğan "Asgari ücreti bakanımızla konuştuktan sonra yarın yoluna koyup açıklayacağız" dedi.

AK Parti​ Grup Toplantısı öncesi asgari ücretle ilgili “Beklemeye devam” mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan​ kürsüde tarih verdi. Erdoğan toplantıda yaptığı açıklamada, "Büyük ihtimalle yarın asgari ücret​ konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız" ifadelerini kullandı.

"YARIN YOLUNA KOYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Asgari ücretten emeklilik düzenlemesine kadar gündemimizdeki diğer başlıkları da kısa sürede hal yoluna koyacağız. Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız."

ENFLASYON​ MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyon ve hayat pahalılığına değinerek "Tüm dünya kriz dalgalarıyla boğuşurken, biz büyüme noktasındaki hedeflerimize Elhamdülillah ulaştık, ulaşıyoruz. Ekonomi programımızı eleştirenler bile hakkımızı teslim etmeye başladı.

Yılbaşından itibaren işçi, memur, emekli maaşlarına yapılacak zamların fırsatçılar nedeniyle eriyip gitmesine rıza gösteremeyiz.

Enflasyonu hızla düşürmenin önünde engel kalmadı. İnşallah önümüzdeki aylarda enflasyonun tepe taklak aşağıya ineceğine hep beraber şahit olacağız." dedi.

"BEKLEMEYE DEVAM"

Öte yandan, asgari ücret için 4. toplantı beklenirken AK Parti Grup Toplantısı öncesi Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Bilgin"4. toplantının tarihi henüz belli değil" açıklamasını yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise gazetecilerin "Asgari ücret ne zaman açıklanacak?" sorusuna "Beklemeye devam" şeklinde yanıt vermişti.  

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...