Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Çok hızlı düşecek' dedi, enflasyon için kritik tarihi verdi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
06 Aralık 2023 12:45 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 13:11
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Çok hızlı düşecek' dedi, enflasyon için kritik tarihi verdi

Son dakika! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını cevapladı. Ekonomi gündemine değinen Erdoğan, "Baz etkisiyle Haziran ayına kadar yıllık enflasyon yüksek kalacak. Bir de para politikası gecikmeli çalışıyor. Haziran sonrası çok hızlı bir şekilde yıllık enflasyon düşecek" dedi.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı ErdoğanKatar​'da önemli temaslarda bulunmasının ardından dönüş yolunda gazetecilerin sorularına cevap verdi. Fiyat istikrarı konusunda önemli açıklamalar yapan Erdoğan, "Fahiş fiyat artışı yaptıkları tespit edilen sektörlerin üzerine bakanlıklarımız hızlı ve organize bir şekilde gidiyor. Gayrimenkulde otomotivde ciddi fiyat düşüşleri oldu" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı, enflasyonun düşüşeceği tarihi de açıkladı. 

Erdoğan şunları kaydetti: 

6 AYDAN BU YANA MAL SIKINTISI YOK

Fırsatçılıkla mücadele, fahiş fiyat artışlarıyla mücadele noktasında denetim ve cezai uygulama görevlerimizi yapıyoruz. Bunu yaparken de ilgili kurumlarımız enflasyonla mücadele programına uygun biçimde koordineli çalışıyor. Bir yandan da arz, talep, stok, ihracat, ithalat verileri hemen hemen her gün kontrol ediliyor.

Piyasada yokluk oluşmaması buna bağlı olarak da fahiş fiyat artışları oluşmaması noktasında ciddi tedbirler aldık ve 6 aydan bu yana piyasada hiçbir mal sıkıntısı yaşanmadı.

DEZENFLASYON SÜRECİ KALICI BİR ŞEKİLDE BAŞLADI

Fahiş fiyat artışı​ yaptıkları tespit edilen sektörlerin üzerine bakanlıklarımız hızlı ve organize bir şekilde gidiyor. Gayrimenkulde otomotivde ciddi fiyat düşüşleri oldu. Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle fiyat indirim kampanyası çağrımız da etkili oldu. 100 bin’e yakın işletme bu noktada katılım gösterdi. Esasında biz enflasyonu dizginleyerek, beklentileri yöneterek, kalıcı bir şekilde dezenflasyon sürecini başlatmış durumdayız.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Çok hızlı düşecek' dedi, enflasyon için kritik tarihi verdi

HAZİRANDAN SONRA HIZLI BİR ŞEKİLDE DÜŞECEK

Bazı ürünler bazında farklı mecralarda farklı fiyatlar olabiliyor. Bunu tamamen kontrol etmek, yönetmek, idari kararlarda pek olası değil. Onun yerine bizim için önemli olan genel anlamda ekonominin tamamına hakim fiyat seviyesindeki artışların yavaşlamasıdır.

Şu anda yavaşlama başladı. Bu bir trende dönüştü. Önümüzdeki aylarda bu çok net bir şekilde ortaya çıkacak. Baz etkisiyle Haziran ayına kadar yıllık enflasyon​ yüksek kalacak. Bir de para politikası gecikmeli çalışıyor. Haziran sonrası çok hızlı bir şekilde yıllık enflasyon düşecek.

DÜŞÜŞ CESARET VERİCİ

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek pazartesi günü TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri sonrası açıklamalar yaparak şunları kaydetti: Kasım ayında da devam eden çekirdek enflasyondaki düşüş cesaret vericidir.

C endeksindeki aylık artışlar önemli ölçüde zayıfladı: Eylül yüzde 5,28 Ekim yüzde 3,72 Kasım yüzde 1,96. Bu, enflasyonda ciddi momentum kaybına işaret ediyor. Yıllıklandırılmış çekirdek enflasyon hedeflerimizle uyumlu. Enflasyonla mücadele süreç işi; programımızı kararlılıkla uyguluyoruz, başaracağız.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...