Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrette zam tartışmalarına son noktayı koydu

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
02 Aralık 2023 12:38 - Güncelleme : 02 Aralık 2023 13:18
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrette zam tartışmalarına son noktayı koydu

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, asgari ücrette ‘Tek zam mı, çift zam mı?’ tartışmalarına yönelik açıklamalar yaparak “Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter” dedi.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Birleşik Arap Emirlikleri’nde önemli temaslarda bulundu. Erdoğan dönüşü sırasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayarak ekonomi gündemine dair değerlendirmeler yaptı. Asgari ücret​ hakkında konuşan Erdoğan, "İşaretler olumlu, yakında enflasyonun kalıcı bir şekilde dizginleneceğini göreceğiz. Enflasyon​ sorununu da tarihe karıştıracağız" dedi.

BİR KEZ VERİLECEK ZAMLA BU İŞ BİTER

Asgari ücret için ilk toplantının 11 Aralık’ta yapılacağı öğrenilirken zam tartışmaları devam ediyor. Erdoğan bir gazetecinin ‘Asgari ücret ne kadar olur, tek zam mı yapılacak?” sorusuna şöyle cevap verdi: 

Asgari ücretle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan​ şu anda çalışmalarını yapıyor. Bu çalışmalarını olgunlaştırdıktan sonra nihai tabloyu önümüze koyacak. Çünkü burada işçi, işveren temsilcileri ile görüşmelerini bitirdikten sonra bize neticeyi getirecek. Biz de kendisini dinleyeceğiz. Ondan sonra en uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz. Bütün mesele tarafları mağdur etmeden bir neticeye varabilmek. 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrette zam tartışmalarına son noktayı koydu

ENFLASYON TARİHE KARIŞACAK

Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan’dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz. 

Ekonomi yönetimimiz bir yandan da enflasyonu dizginleyici adımlar attı, bunlar da sürüyor. İşaretler olumlu, yakında enflasyonun kalıcı bir şekilde dizginleneceğini göreceğiz. Enflasyon sorununu da tarihe karıştıracağız.

İŞÇİ TARAFI BİRDEN FAZLA ZAM TALEP EDİYOR

Türk-İş​ Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrete tek zam olacağı yönündeki açıklamaya tepki göstererek "Bakan Bey 'Bu sene bir kere artış olacak.' dedi. Hiç olmasın. Enflasyon da olmasın zam da yapmayın." açıklamasını yaptı. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ise asgari ücret için yaptığı açıklamada "Enflasyon tek haneli rakamlara düşene kadar asgari ücret yılda 4 kez güncellenmelidir" dedi.

ASGARİ ÜCRET İÇİN HANGİ RAKAMLAR KONUŞULUYOR?

Temmuz ayı ara zammında net asgari ücret 8 bin 506 liradan, 11 bin 402 TL'ye çıkarıldı. OVP ve TCMB'nin 2024 yılı yıl sonu enflasyon hedefinin yüzde 36. Bu ihtimalin gerçekleşmesi halinde yüzde 36 ile 55-60 bandında bir zam olacağı tahmin ediliyor.  Asgari ücrete hedeflenen enflasyon kadar yani yüzde 36 zam yapılması halinde yeni asgari ücretin 15 bin 600 lira, yüzde 55 zam yapılması halinde ise 17 bin 763 liraya çıkması bekleniyor.

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...