Tgrt Haber

Son dakika! Eylem planı hazır, yatırım faaliyetlerine tam destek

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
29 Şubat 2024 15:28 - Güncelleme : 29 Şubat 2024 16:07
Son dakika! Eylem planı hazır, yatırım faaliyetlerine tam destek

Son dakika! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz "Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Eylem Planı'nı yarın kamuoyuna deklare etmeyi planlıyoruz." dedi.

Son dakika haberi: TOBB​ Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’nın açılışına katılarak konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz​, 57 başlıktan oluşan bir eylem planı hazırlandığını ifade etti. Yılmaz "Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Eylem Planı'nı yarın kamuoyuna deklare etmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

EYLEM PLANI HAZIR

Ekonomi Gazetesi'nde yer alan habere göre, Cevdet Yılmaz, eylem planının öncelikleri arasında, yatırım ortamı mevzuatında idari ve yargısal süreçlerin kolaylaştırılması ve sadeleştirilmesi; sanayi yatırımı öncelikli yatırım yeri imkanlarının geliştirilmesi; hedef odaklı seçici yatırım finansmanı sağlanması; sanayide dijital ve yeşil dönüşümün hızlandırılması, mesleki eğitim ve iş gücü piyasalarındaki ihtiyaçların giderilmesi alalarında eylemlerin planlandığını açıkladı.

BÜTÇE SAĞLAMAYI PLANLIYORUZ

Yılmaz, konuşmasında Yatırım Taahhütlü Avans Kredisine ilişkin olarak da bütçe imkanı bulunması halinde, Merkez Bankası kaynakları dışında bu kredi programına bütçe kaynağı sağlamayı da planladıklarını açıkladı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...