Tgrt Haber

Son dakika! Deprem bölgesine 6 ay daha borç erteleme

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber. Resmi Gazete
04 Ağustos 2023 08:15 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 10:05
Son dakika! Deprem bölgesine 6 ay daha borç erteleme

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı kararı ile deprem bölgesindeki esnafın Halkbank'a olan kredi borçları 6 ay daha ertelendi.

Türkiye​, Kahramanmaraş​ merkezli olarak 6 Şubat'ta meydana gelen ve "Asrın Felaketi" olarak adlandırılan 7.8 ve 7.5 şiddetindeki iki depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Ardında kaybedilen on binlerce can ve yas tutan 84 milyon bırakan felaketin üzerinden 6 ay geçerken bölge halkını ekonomik anlamda ayakta tutmayı hedefleyen tedbirler peş peşe yürürlüğe sokuluyor.

Bu kapsamda deprem​ bölgesindeki esnafın Halkbank​'a olan kredi​ borçları 6 ay daha ertelendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre erteleme için başvurular, 6 Ağustos'ta başlayıp 3 ay sürecek.

BAŞVURU KAPSAMI BELLİ OLDU

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, haktan Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar yararlanabilecek.

Deprem bölgesindeki esnafların, uygulamadan faydalanabilmeleri için depremden etkilendiklerine dair bir belgeyi bankaya sunması gerekiyor.

Resmi Gazete'deki duyuruda "Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefaret Kooperatifleri kefaletiyle Halkbank'tan 6 Şubat 2023 ve öncesi tarihlerde kullandıkları düşük faizli kredilerden doğan borçlarının geri ödemesi, vade tarihinden itibaren 6 ay süreyle ertelendi" ifadelerine yer verildi.

YENİ KREDİ DE ÇEKİLEBİLECEK

Bu kapsamdaki esnaf ve sanatkarların, 6 Ağustos 2023 tarihinden itibaren 3 ay içerisinde Halkbank'a yazılı müracaatta bulunabileceği belirtildi.

Kararla aynı zamanda, borçları ertelenmiş olan esnaf ve sanatkarlara, talepleri haline Banka tarafından düşük faizli yeni kredi de açılabilecek.

Diğer yandan ertelemeden faydalanacak 64 bin 191 esnafın toplam borcunun 9,5 milyar lira olduğu belirtiliyor. 

Kaynak: TGRT Haber. Resmi Gazete

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...