Tgrt Haber

Son dakika! Emekli ikramiyesi TBMM'den geçti: 5 bin TL hesaplara yatıyor

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
25 Ekim 2023 19:04 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 19:59
Son dakika! Emekli ikramiyesi TBMM'den geçti: 5 bin TL hesaplara yatıyor

Son dakika haberi: Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verilmesini öngören madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​ 10 Ekim'de Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada emeklileri rahatlatacak ödemeyi resmen duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödeme yapmayı kararlaştırdık" dedi.

KASIM​ AYINDA HESAPLARA YATIYOR

Çalışmayan emeklilere 5 bin lira ikramiye​ ödenmesine ilişkin düzenleme Meclis’te kabul edildi. 5 bin liralık ikramiye, kasım ayının ilk yarısında emeklilerin hesaplara yatırılacak.

Saadet Partisi milletvekilleri ise ikramiyenin temmuz ayından başlayarak 6 ay boyunca toplam 30 bin lira olarak ödenmesi yönünde önerge verdi. Bu öneri, Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi.

EMEKLİ​ İKRAMİYESİ KİMLERİ KAPSIYOR?

Düzenlemeye göre Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emekliler, kapsam dışı kalacak. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerini kapsayan düzenlemeden emekli olup da çalışmaya devam edenler yararlanamayacak. EYT'ye başvuran ancak henüz aylığı bağlanmayanlar da destekten yararlanabilecek. 12.2 milyon emekliye ödeme yapılacak.

DUL VE YETİMLERİ DE İLGİLENDİRİYOR

Dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75, dul olup çocuğu olanların yüzde 50, yetim olanların ise yüzde 25 oranında ikramiyeden faydalanabilecek. Buna göre dul olup çocuğu olmayan kişilere 3750 lira, dul olup çocuğu olan kişilere 2500 lira, yetimlere ise 1250 lira ödeme yapılması bekleniyor.

BÜTÇEYE MALİYETİ 61 MİLYAR LİRA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bütçemize maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...