Tgrt Haber

Son dakika | Emekli maaşlarıyla ilgili beklenen haber geldi! SGK duyurdu: Tarih belli oldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
02 Ağustos 2024 09:53 - Güncelleme : 02 Ağustos 2024 10:14
Son dakika | Emekli maaşlarıyla ilgili beklenen haber geldi! SGK duyurdu: Tarih belli oldu

Son dakika haberi: SGK, emeklilerin beklediği haberi verdi. En düşük emekli aylığının yükseltilmesinden oluşan fark ödemesinin 7 Ağustos’ta yapılacağı duyuruldu.

10 bin TL olan en düşük emekli maaşı​ yeni düzenlemeyle birlikte 12 bin 500 TL olmuştu. Sosyal Güvenlik Kurumu​'ndan yapılan açıklamada; en düşük emekli aylığının yükseltilmesinden oluşan fark ödemesinin 7 Ağustos’ta yapılacağı duyuruldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2024 Temmuz ödeme dönemi itibariyle en düşük emekli aylığı 12.500 TL'ye yükseltildi. Fark aylık ödemelerinizi 𝟕 𝐀𝐠̆𝐮𝐬𝐭𝐨𝐬 𝟐𝟎𝟐𝟒 tarihinde hesabınızdan çekebilirsiniz"

DÜZENLEMEDEN 4 MİLYONA YAKIN EMEKLİ YARARLANDI

Temmuzda en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı 12 bin 500 liraya yükseltildi. En düşük emekli aylığının yükseltilmesiyle birlikte bu düzenlemeden toplam 3 milyon 703 bin 788 kişi yararlandı. Bu artıştan yararlanan emekliler, maaş farklarını ne zaman alacaklarını merak ediyordu.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
MURAT 2 Ağustos 2024 10:25

En düşük emekli aylıklarına yapılan zamlardan dolayı diğer emekli lerin günahı ne onu yükseltiyorsun da bana neden fark vermiyorsun

Sonraki Haber Yükleniyor...