Tgrt Haber

En düşük emekli maaşı için AK Parti'den açıklama! Abdullah Güler ek zam için tarih verdi

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
12 Temmuz 2024 16:13 - Güncelleme : 12 Temmuz 2024 17:05
En düşük emekli maaşı için AK Parti'den açıklama! Abdullah Güler ek zam için tarih verdi

Gelen son dakika haberine göre, en düşük emekli maaşına yapılacak ek zammın açıklanacağı tarih netleşti. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, ek zam için tarih verdi. SGK uzmanı Emin Yılmaz ise yapılacak ek zam hakkında rakam tahminini paylaştı.

AK Parti​'den en düşük emekli maaşına ek zam​ için açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler​, en düşük emekli maaşına yapılacak zammı önümüzdeki hafta başında açıklayacaklarını ifade etti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI​ İÇİN EK ZAM​ TARİHİ

AK Parti​ Grup Başkanı Abdullah Güler​, sahipsiz hayvanlarla ilgili kanun teklifi basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Güler, en düşük emekli maaşlarına ek zam​ için tarih verdi.

Son dakika: En düşük emekli maaşı için AK Parti'den açıklama! Abdullah Güler ek zam için tarih verdi - 1. Resim

Konuyla ilgili soruya, "Önümüzdeki hafta başında açıklarız" cevabını verdi.

Güler, en düşük emekli maaşına zam düzenlemesiyle ilgili henüz çalışmanın tamamlanmadığını da belirtti.

Son dakika: En düşük emekli maaşı için AK Parti'den açıklama! Abdullah Güler ek zam için tarih verdi - 2. Resim

KABİNE'DEN SONRA AÇIKLANABİLİR

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin yüzde 24,73 şeklinde zam alacağının netleşmesinin ardından AK Parti​ kurmayları kök maaşının düşüklüğünden dolayı zam alamayan 1,8 milyon emekli için ek düzenleme çalışmalarına başlamıştı.

 Çalışmalar son bulduğunda gelecek hafta yapılacak kabine toplantısı sonrası bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan​ tarafından kamuoyuna ilan edilmesi bekleniyor.

SGK UZMANI EK ZAM​ İÇİN RAKAM VERDİ

Ak Parti​'den gelen açıklamanın ardından TGRT Haber TV'ye konuşan SGK uzmanı Emin Yılmaz yapılacak ek zam​ hakkında rakam tahminini paylaştı.

Son dakika: En düşük emekli maaşı için AK Parti'den açıklama! Abdullah Güler ek zam için tarih verdi - 3. Resim

Emin Yılmaz'ın açıklamaları şöyle;

"Rakamın kabine toplantısından sonra açıklanacağı söyleniyor. Baktığımızda rutinde kabinenin ayda 2 defa toplandığını görüyoruz. En son 4 Haziran'da devamında da 2 Temmuz'da kabine toplandı. 2 Temmuz'un üzerine 15 gün eklediğimizde 17 Temmuz'a denk geliyor. Rakamların önümüzdeki hafta açıklanacağı bilgisi de geldiğine göre muhtemelen bu iş 16'sı ile 19'u arasında netleşecek gibi duruyor.

Emekli maaşlarının ödeme tarihleri de çok önemli. Memur emeklileri ayın ilk haftası ödeme alıyor. SSK ve BağKurlular ayın 17 ila 28 arasında alıyor.

Şu an verilecek olan ek zam​ için bir Meclis süreci olacak. O yüzden bu ayki maaşlara yetişmesi takvim dolayısıyla pek mümkün gözükmüyor. 

Rakam olarak 12 bin veya 12 bin 500 konuşuluyor ama Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın 'son dokunuş' diye tabir edildiği bir müdahalesi her zaman oluyor. Bundan dolayı 13 bin kıstası da gündeme geldi. 

2 bin TL'lik seyyanen zam için bütçe yeterli olmadı. O yüzden konuşulan rakamla ilgili 11 bin veya 11 bin 500 beklentileri de var." 

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...