Tgrt Haber

Son dakika! EYT takvimi belli oldu, TBMM'de görüşüleceği tarih netleşti

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
12 Aralık 2022 16:55 - Güncelleme : 12 Aralık 2022 18:15
Son dakika! EYT takvimi belli oldu, TBMM'de görüşüleceği tarih netleşti

Son dakika! Milyonların merakla beklediği EYT düzenlenmesine yönelik olarak AK Parti'den açıklama geldi. Yasalaşması halinde yaklaşık 2 milyon kişinin emekli olması beklenen EYT düzenlemesinin Ocak ayında TBMM'de görüşülmeye başlanacağı öğrenildi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesiyle emekli olacak olan milyonlar yetkilli ağızlardan gelecek açıklamaları aylardır heyecanla takip ediyor. AK Parti​'den EYT​ düzenlemesine ilişkin açıklama geldi. EYT, TBMM​'de Ocak​ ayında görüşülmeye başlanacak.  

OCAK'TA TBMM'DE GÖRÜŞÜLECEK

Son dönemlerde konu hakkında en çok konuşulanlardan biri yaş şartının getirilip getirilmeyeceği oldu. Kafalardaki soru işaretleri devam ederken EYT'ye dair en kapsamlı açıklamanın Cumnhurbaşkanı Erdoğan​'dan gelmesi bekleniyor. Ocak ayında görüşülmeye başlanacağı öğrenilen düzenlemeden 8 Eylül 1999 tarihinden önce uzun vade işe giriş başlangıcı olanlar faydalanacak. Diğer yandan yaş şartına ilişkin henüz net bir açıklama yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT düzenlemesine yönelik son yaptığı açıklamada "Herkesi dinliyoruz. Kamuya ve özel sektöre yükünü hesaplıyoruz. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

EYT için detaylı çalışmanın sürdüğünü vurgulayan Bakan Bilgin, bütün verilerin ortaya çıktıktan sonra kamuoyuna açıklanacağını ifade etmişti.

"SAYIN CUMHURBAŞKANININ VE SAYIN BAKANIN AÇIKLAMALARI DIŞINDA BAŞKA BİR ŞEYE İTİBAR EDİLMEMELİ"

Konuya ilişkin TRT Haber'de değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Akay Tekin, şunları kaydetti:

"Toplumun gündemini uzun dönemdir işgal eden bir konu. Sadece çalışanlar değil toplumun tüm kesimlerini ilgilendiriyor. Sayın Bakan ve Sayın Cumhurbaşkanının açıklamaları var. Çok fazla yorum duyuyoruz korkunç bir bilgi kirliliği var. Bunun için Sayın Cumhurbaşkanının ve Sayın Bakanın açıklamaları dışında başka bir şeye itibar edilmemesi gerekiyor.

Sayın Bakan dün Meclis'te açıklamada bulundu. Bundan sonraki süreçte Bakanlık çalışmayı tamamlayacak. Çalışma, Sayın Cumhurbaşkanına arz edilecek. Nihayetinde bir bütçe meselesidir bu. Sayın Cumhurbaşkanının kararını verdikten sonra Meclis gündemine gelecek, komisyonlarda görüşülecek. Farklı partilerin konuyla ilgili teklifleri var. Dolayısıyla tüm partileri de ilgilendiriyor. Onların komisyonda müdahaleleri ve teklifleri olacak. Komisyonda şekil aldıktan sonra Meclis Genel Kurulu'na gelecek. Görüşmeler sırasında milletvekilleri değişiklik önergeleri verebilirler. Bunun için mevcut durum için söylüyorum Sayın Bakanın açıklamaları dışında çok fazla itibar edilmemesi lazım."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
MEHMET Yaylacı 13 Aralık 2022 08:12

İster yapsın isterse yapmazsın umrumda değil. Bundan sonra.Siyaset hakyeyiçi, siyasete güvenim kalmadı

Ertugrul13 Aralık 2022 04:42

Ocak ayının sonu gelcek ,Şubat dicekler,Şubat gelcek Mart dicekler, emeklilik başlangıcı sayılmayan staj mağduriyeti zulmü de bitmezse oy vermiyecez

EYT ÇIKMAZI12 Aralık 2022 23:03

EYT ÇIKSIN ARTIK yılan hikayesine döndü yaş şartı olmaksızın çıksın eyt meselesine elini uzatmayanının eli kırılsın bu kadar TC vatandaşıyım

Ceyhanlı12 Aralık 2022 17:35

Bunun tek bir açıklaması var; DALGA GEÇMEK

Ceyhanlı12 Aralık 2022 17:30

2023 ocak ayında görüşmeye başlarlar; 2030 ARALIK gibi 50 yaş şartı koyarlar..

Ceyhanlı12 Aralık 2022 17:29

Hani en geç bu ay sonuna kadardı? Bilerek ve isteyerek çıkartmıyorlar. Kursağımızda bırakıyorlar... Son dakikaya kadar süründürecekler... Allah büyük... biz de onları süründürürüz inşallah.

Ceyhanlı12 Aralık 2022 17:28

Allah bildiği gibi yapsın sizi. Ne diim ki

Can12 Aralık 2022 17:18

Reis Aralık dedi siz daha neyin peşindesiniz maksadınız sinir katsayımızı artırıp laf yemek mi

Sonraki Haber Yükleniyor...