Tgrt Haber

Son dakika! Fahiş kira artışlarına yeni yaptırım: Adalet Bakanı açıkladı: Hapis cezası geliyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
25 Nisan 2023 11:39 - Güncelleme : 25 Nisan 2023 12:00
Son dakika! Fahiş kira artışlarına yeni yaptırım: Adalet Bakanı açıkladı: Hapis cezası geliyor

Son dakika! Adalet Bakanı Bozdağ, kirada yüzde 25 artış sınırı süresinin uzatılacağını, fahiş kira artışlarına yaptırım getirilmesine yönelik çalışma yapıldığını açıkladı. Adalet Bakanı "Fahiş kira artışı yapanlara hapis cezası gündemde. Fahiş kira artışını önlemek için 3 alternatif hazırladık." dedi.

Son dakika haberi: Sürekli olarak artan ve kiracıların cebini yakan ev kiraları hakkında konuşan Adalet Bakanı Bozdağ, kirada yüzde 25 artış sınırı süresinin uzatılacağını, fahiş kira artışlarına yaptırım getirilmesine yönelik çalışma yapıldığını açıkladı.

Bakan Bozdağ konuya dair açıklamasında şunları kaydetti:

HAPİS CEZASI​ GELEBİLİR

Bir yaptırım getirme söz konusu. Fahiş kira artışı​ yapanlara hapis cezası gündemde. Fahiş kira artışını önlemek için 3 alternatif hazırladık.

YÜZDE 25 KURALI DEVAM EDECEK

Kiralara getirilen yüzde 25 sınırı hakkında da konuşan Bozdağ, "Bu süre uzatılacak. Bir yaptırım getirme durumu söz konusu. Hapis cezası ya da adli idari para cezası gibi durumda o zaman insanlar bu kurala uyma konusunda daha özenli davranırlar" açıklamasını yaptı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...