Tgrt Haber

Son dakika! Bu kez de pas geçti! Fed kritik faiz kararını açıkladı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
13 Aralık 2023 22:00 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 22:53
Son dakika! Bu kez de pas geçti! Fed kritik faiz kararını açıkladı

Son dakika haberi: Fed, aralık ayı toplantısında piyasa beklentileri doğrultusunda politika faizini 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

ABD Merkez Bankası​ (Fed), küresel piyasaların yoğun ilgiyle beklediği Aralık ayı toplantısının ardından politika faizini değiştirmeyerek, yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. 

Karar, 22 yılın en yüksek seviyesindeki faiz oranlarını koruma politikasının bir yansıması olarak değerlendirilirken analistler, Fed'in, bu yılın son toplantısında faiz oranlarını üçüncü kez üst üste yüzde 5,25-5,50 aralığında tutma eğiliminde tahmin etmişlerdi.

Fed Başkanı Jerome Powell​'ın, toplantının ardından yapacağı açıklama ise büyük bir merakla bekleniyor. Powell'ın açıklamalarında, 2024 yılına dair ekonomik ipuçları aranacak.

Küresel ekonomik belirsizlikler ve enflasyon​ endişeleri gölgesinde, Powell'ın politika yönelimine ilişkin yapacağı değerlendirmeler önem sarf ederken yatırımcılar yakından takip edecek. 

POWELL'IN AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Toplantı sonrası açıklama saatine kadar piyasalarda bir miktar belirsizlik yaşanırken, Fed'in kararının ardından Powell'ın yapacağı açıklamaların ekonomik beklentilere yön vereceği ve finansal piyasalarda dalgalanmalara neden olabileceği öngörülüyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...