Tgrt Haber

Son dakika | İkinci el araç satışı için yeni sistem geliyor! Bakanlık duyurdu, tarih belli oldu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com
17 Eylül 2024 10:09 - Güncelleme : 17 Eylül 2024 11:08

Son dakika haberi: İkinci el araç satışında her şey değişiyor. Ticaret Bakanlığı İkinci el araç alışverişini çok daha güvenli hale getirecek, dolandırıcılık vakalarını tümüyle ortadan kaldıracak yeni Güvenli Ödeme Sistemi ile ilgili açıklamada bulundu. İşte yeni sistemin uygulanmaya başlayacağı tarih...

Son dakika haberine göre, Ticaret Bakanlığıikinci el araç​ alışverişini çok daha güvenli hale getirecek, dolandırıcılık​ vakalarını tümüyle ortadan kaldıracak yeni Güvenli Ödeme Sistemi'nin zorunlu hale geleceği tarihi duyurdu.

Son dakika | İkinci el araç satışlarına yeni sistem geliyor! Bakanlık duyurdu - 1. Resim


SİSTEM 27 EYLÜL'DE YÜRÜRLÜKTE

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, uygulamaya ilişkin bilgi verildi. Paylaşımda, "İkinci el araç alışverişini çok daha güvenli hale getirecek, dolandırıcılık vakalarını tümüyle ortadan kaldıracak yeni sisteme geçiyoruz. Ticaret Bakanlığımız ve Türkiye Noterler Birliği işbirliğiyle hayata geçirilen Güvenli Ödeme Sistemi 27 Eylül itibarıyla zorunlu hale gelecek." ifadeleri kullanıldı.

Son dakika | İkinci el araç satışlarına yeni sistem geliyor! Bakanlık duyurdu - 2. Resim


GÜVENLİ ÖDEME SİSTEMİ NASIL ÇALIŞACAK? VİDEOLU ANLATIM

Sistemin nasıl uygulanacağı da video ile aktarıldı. Buna göre, dolandırıcılık vakalarının tarih olmasını sağlayacak sistemle önce satıcı güvenli ödeme sürecini başlatacak, sonra alıcı notere gitmeden önce referans numarası ile parayı aracı kuruluşa yatıracak. Satışın onaylanmasının ardından güvenli hesapta bekleyen para anında satıcının hesabına geçecek. Böylece araç alım satım işlemleri güvence altına alınmış olacak.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe17 Eylül 2024 10:15

Bu sistem çok güzel olur herhalde artık ikinci el araç almak daha güvenli olacak

Sonraki Haber Yükleniyor...