Tgrt Haber

Son dakika! Kur korumalı mevduat kalkacak mı? AK Partili isimden ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
17 May 2023 12:50 - Güncelleme : 17 May 2023 17:25
Son dakika! Kur korumalı mevduat kalkacak mı? AK Partili isimden ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar

Son dakika! AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ekonomi yönetimine ilişkin önemli değerlendirmeler yaparak seçimlerin ardından "Kur şoku yaşanmayacak' dedi. Kurtulmuş "Kur korumalı mevduat kalkacak mı? sorusuna çok net cevap verdi.

Son dakika haberi: AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş​, TGRT Haber ekranlarından ekonomi​ yönetimine ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı. Numan Kurtulmuş 28 Mayıs sonrası ekonomide yaşanabileceklere yönelik beklentileri paylaşarak " Kurşoku yaşanmayacak' dedi.

Numan Kurtulmuş şunları kaydetti:

EKONOMİ FAİZDEN İBARET DEĞİL

Faiz​ politikasına yönelik açıklamalar yapan Numan Kurtulmuş, Ekonomiye sadece faizdir büyümedir bazı rakamlarla ekonomi konuşulmaz. Biz serbest piyasa şartlarından asla vazgeçmeden ekonominin gerekleri neyse bunları yerine getireceğiz. İkincisi ise Türkiye​ kalkınacak ve bu kalkınma mutlaka demokrasi​ çerçevesinde olacak. Tabii ki günün şartları değişir elimizdeki imkanlar değişir. Bu tür alınacak olan kararlar günün şartlarına göre ortaya çıkacak olan kararlardır.

"KKM BİR TEDBİRDİR"    

Kur Kurmalı Mevduat günün birinden kalkar mı? sorusuna yönelik açıklamalar yapan Kurtulmuş şu açıklamaları yaptı: KKM ilelebet sürdürülebilecek bir şey değildir. Kurun yüksek seviyede oynaklığından kaynaklı bir tedbirdir. Bu tedbir zaten o kuru baskılamak için ortaya konulan bir tedbirdir. Kendi şartları açısından da başarılı oldu.  

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...