Tgrt Haber

Son dakika! Memur maaşları erkene çekildi, işte ödemelerin yatacağı tarih

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TRT Haber
09 Şubat 2023 15:44 - Güncelleme : 09 Şubat 2023 16:37
Son dakika! Memur maaşları erkene çekildi, işte ödemelerin yatacağı tarih

Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan karara göre memur maaş ödemeleri 4 gün erkene çekildi. Tüm Türkiye'de maaşlar 11 Şubat 2023 tarihinde hesaplara geçecek.

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanlığı​ tarafından alınan karara göre, memur maaşları bu ay 4 erken ödenecek. Bakanlıktan yayımlanan genelgeye göre 10 şehirdeki kamu çalışanları maaşlarını erken alacak.

11 ŞUBAT'TA ÖDENECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı, depremden etkilenen 10 ildeki memur maaşlarının erken ödenmesi için genelge yayınladı. Maaş ödemelerinin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için çalışma başlatıldı. Bakanlığın çalışmasında erken maaş ödeme kararı tüm Türkiye için genişletildi. Buna göre Türkiye genelindeki tüm memur maaşları 11 Şubat'ta ödenecek. Memurlar maaşlarını normalde 15 Şubat'ta alıyordu.

BANKA BORÇLARI ERTELENECEK

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati​ tarafından yapılan açıklamaya göre depremden etkilenen illerde vatandaşların banka borçları da ertelendi. Bakan Nebati "Vatandaşlarımızın AFAD'ın başlattığı yardım kampanyalarına yaptığı desteklerin tamamımın vergiden düşülmesini sağlıyoruz. Deprem​ sonrasında bölgede yaşayan ve ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızın borçlarının ertelenmesine yönelik kararlar aldık." dedi.

Kaynak: TRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...