Tgrt Haber

Son dakika! Merkez'den yeni karar: Kredi kartı faizleri yılbaşına kadar artmayacak

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
23 Kasım 2023 14:20 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 14:57
Son dakika! Merkez'den yeni karar: Kredi kartı faizleri yılbaşına kadar artmayacak

Son dakika! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası piyasa beklentilerinin üzerine çıkarak politika faizini 5 puan artışla yüzde 40'a yükseltti. Yatırımcının gözü ise kredi faiz oranlarına çevrildi. Merkez Bankası'nın yeni aldığı karara göre, kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında aralıkta değişiklik olmayacak.

Son dakika! Merkez Bankası​ politika faizini 5 puan artırarak 40'a yükseltti. Kredi kartı azami faiz​ oranları ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında ise aralıkta değişiklik olmayacak. Bu oranlar Merkez Bankası'nın faiz kararına göre değişiyordu.

AZAMİ FAİZ ORANI SABİT KALACAK

Merkez Bankası tarafından alınan yeni karara göre, kredi kartı azam faiz oranları ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında aralıkta değişiklik olmayacak. Kredi kartı faizlerinde belirleyici olan referans faiz oranı yüzde 3,16’da sabit kalacak.  İhracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerinde iskonto oranı azami yüzde 25,93'te sabit tutuldu.

2024’E KADAR GEÇERLİ OLACAK

Yüzde 3,16'lık faiz oranı yıl sonuna kadar sabit kalacak. Böylelikle aralık ayı faiz kararı da sabit orana etki etmeyecek.

MERKEZ FAİZ KARARINI AÇIKLADI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası​ sıkılaşma politikası kapsamında haziran ayından bu yana faizlerde artırım yoluna gitti. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan​'ın göreve gelmesinden bu yana geçen sürede toplam 2,650 baz puan artışa gidildi. TCMB Para Politikası Kurulu, ekim ayında gerçekleştirdiği toplantıda politika faizini beklentilere paralel 5 puan artırarak yüzde 35'e yükseltmişti. Para Politikası Kurulu (Kurul) bu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 35’ten yüzde 40 düzeyine yükseltti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...