Tgrt Haber

Son dakika: Okullara 30 bin atama! Bakan Vedat Işıkhan açıkladı

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
23 Eylül 2024 14:29 - Güncelleme : 23 Eylül 2024 15:51

Okullardaki temizlik sorununu çözmek için 30 bin personel ataması yapıldı. Pazartesi itibarıyla Çalışma Bakanlığı tam zamanlı 30 bin ilave personele istihdam hakkı tanıdı.

Okullardaki temizlik personeli​ istihdamına ilişkin bir son dakika gelişmesi yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan​ okullarda temizlik personeli için 30 bin atama​ tahsis edildiğini açıkladı.

OKULLARDA 30 BİN TEMİZLİK PERSONELİ İSTİHDAMI

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İşgücü Uyum Programı'na başvuruların sınırlı kaldığını aktararak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın pazartesi gününden itibaren okullarda 30 bin temizlik personel istihdam hakkı tanıyacağını bildirmişti.

Son dakika: Okullara 30 bin atama! Bakan Vedat Işıkhan açıkladı - 1. Resim

Eğitim ve öğretim döneminin başlamasının ardından ortaya çıkan temizlik sorununa ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı ortak harekete geçti.

Bakanlık bünyesine 30 bin temizlik personeli alındı. Pazartesi itibarıyla okullarda 30 bin temizlik personeli istihdamı sağlanacak.

Vedat Işıkhan ayrıca ücretlerin artırılması konusunda da çalışma içerisinde olduklarını açıkladı.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Salih Bey23 Eylül 2024 14:41

Okullarımızda temizlik şartlarını iyileştirmek için atılan bu adım çok güzel bence, hem okulların daha hijyenik olması hem de yeni iş imkanı yaratılması harika haber.

Sonraki Haber Yükleniyor...