Tgrt Haber

Son dakika! Rusya'dan üst düzey Türkiye açıklaması: Gazprom doğalgaz merkezi için Türkiye ile görüşüyor

23 Aralık 2022 11:11 - Güncelleme : 23 Aralık 2022 12:08
Son dakika! Rusya'dan üst düzey Türkiye açıklaması: Gazprom doğalgaz merkezi  için Türkiye ile görüşüyor

Son dakika! Rus doğalgazının farklı ülkelere dağıtılmasına yönelik olarak Türkiye'de kurulacak merkez için iki ülke arasında yapılan görüşmeler devam ediyor. Bugün Rusya tarafından yapılan açıklamada ''Gazprom yetkilileri Türkiye'de doğalgaz merkezi konusu için Türk yetkililerle görüşüyor'' denildi. Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, ''Türkiye'deki gaz merkezi, gaz fiyatlandırma mekanizması için araçlar sağlanabilir'' ifadesini kullandı.

Son dakika!  Bir süredir görüşmleleri devam eden Türkiye’de Rus gazının dağıtılmasına yönelik olarak kurulacak olan merkez hakkında Rusya’dan üst düzey açıklama geldi. Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak konuya ilişkin yeni gelişmeleri ülkesinde katıldığı bir televizyon programında anlattı. Novak, Gazprom​ ve Türkiye’deki yetkililer arasında görüşmelerin yapıldığını ifade etti. 

KARAR 2023 YILINDA ALINACAK

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Gazprom’un Türk yetkililer ile görüştüğünü açıklayarak doğal gaz merkezine ilişkin kararın 2023 yılında alınabileceğini ifade etti. 

RUS GAZI UCUZ VE TALEP DEVAM EDİYOR

Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Rus televizyon kanalına yaptığı açıklamada Türkiye’de gaz merkezinin kurulmasına ilişkin gelişmeleri aktardı. Novak, Rus gazının ucuz olduğunu ve talebin devam ettiğini söyledi. 

TÜRK YETKİLİLERLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Gazprom’un Türkiye’de bir gaz merkezi için Türk yetkililer aktif bir şekilde çalıştığını ifade eden, Novak, doğal gaz merkezine ilişkin kararın 2023 yılında alınabileceğini söyledi. Rus Başbakan Yardımcısı Novak, Kuzey Akım Doğal Gaz Boru Hattı’ndaki Eylül ayında yaşanan hasara ilişkin devam eden soruşturma kapsamında açıklama yapmak için erken olduğunu sözlerine ekledi.

 

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...