Tgrt Haber

Son dakika | Şimşek başkanlığında toplanan Finansal İstikrar Komitesi kararları açıklandı

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
12 Ağustos 2024 19:40 - Güncelleme : 12 Ağustos 2024 19:56
Son dakika | Şimşek başkanlığında toplanan Finansal İstikrar Komitesi kararları açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığında toplanan Finansal istikrar Komitesi bankacılık sektöründeki enflasyon muhasebesi uygulamasını ve diğer adımları ele aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı​ Finansal İstikrar Komitesi, Bakan Mehmet Şimşek​ başkanlığında yaptığı toplantıda bankacılık sektöründe enflasyon muhasebesine geçişi masaya yatırdı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ele alınan konular şöyle değerlendirildi: 

"Finansal istikrar Komitesi Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Mehmet Simsek başkanlığında 12 Ağustos 2024 tarihinde toplanmıştır.
Toplantıda dünya ve Türkiye makroekonomik görünümü kapsamlı bir şekilde değerlendirilmiştir.

Komite, bankacılık sektöründe enflasyon muhasebesi​ uygulamasının hazırlıklar ve sektöre olası etkileri ile sektörde derecelendirme notu
kullanımının etkinliği hususlarını ele almıştır.
Ayrıca, iklim değişikliğinin finansal istikrara etkilerinin değerlendirilmesi ve sürdürülebilir finans alanında ulusal düzeyde eşgüdümün sağlanması amacıyla Komite bünyesinde bir çalışma grubu kurulması kararlaştırılmıştır.

Komite, sürdürülebilir büyümenin en önemli unsurlarından olan finansal istikrarın korunması için bütüncül bir yaklaşımla çalışmalarına devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

2025'TEN İTİBAREN GEÇECEK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalar ile finansal kiralama, faktoring, finansman, tasarruf finansman ve varlık yönetim şirketlerinin 1 Ocak 2025'ten itibaren enflasyon muhasebesi uygulamasına geçeceğini duyurmuştu.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...