Tgrt Haber

Son dakika! Tam gaz devam: Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 3,8 büyüdü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
31 Ağustos 2023 10:07 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 10:32
Son dakika! Tam gaz devam: Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 3,8 büyüdü

Son dakika haberi: Türkiye İstatistik Kurumu'nun yayınladığı verilere göre; Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte 3,8 büyüdü.

Türkiye ekonomisi​ beklentilerin de üstüne çıkarak büyük bir hızla büyümeyi sürdürüyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı son verilerde de bu büyümeyi doğruluyor. Türkiye ikinci çeyrekte beklentilerin üstünde büyüme​ performansı gerçekleştirdi. 

EKONOMİDE BÜYÜME BEKLENTİLERİ AŞTI

 GSYH 2023 yılı ikinci çeyrek ilk tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %3,8 arttı. Diğer hizmet faaliyetleri 2023 yılı ikinci çeyreğinde %6,6 arttı

GSYH​'yi oluşturan faaliyetler incelendiğinde; 2023 yılı ikinci çeyreğinde bir önceki yıla göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak; diğer hizmet faaliyetleri %6,6, hizmetler %6,4, inşaat %6,2, kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri %5,1, finans ve sigorta faaliyetleri %4,9, gayrimenkul faaliyetleri %3,2, bilgi ve iletişim faaliyetleri %1,3 ve tarım sektörü %1,2 arttı. Sanayi %2,6, mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri ise %1,2 azaldı.

EKONOMİSTLER NE BEKLİYORDU?

AA Finans'ın anketine katılan ekonomistler, gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,32 arttığını öngörüyordu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...