Tgrt Haber

Son dakika! Ticaret Bakanı Mehmet Muş duyurdu: İhracatta yeni rekor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
04 Ekim 2022 10:10 - Güncelleme : 04 Ekim 2022 11:52
Son dakika! Ticaret Bakanı Mehmet Muş duyurdu: İhracatta yeni rekor

Son dakika haberi: Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'nin ihracattaki yeni rekorunu duyurdu. Eylül ayı ihracat rakamlarını açıklayan Muş, ihracatın yüzde 9,2 artışla 22,6 milyar dolara yükseldiğini belirtti. Muş, "Bu rakam ulaştığımız en yüksek Eylül ayı ihracat rakamları" dedi.

Dünyayı 3 yıldır kasıp kavuran koronavirüs salgını ve şubat ayında patlak veren Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte birçok ülke büyük bir ekonomik buhranın ortasında kaldı. Üretimin, ihracat​ ve ithalatın neredeyse durma noktasını geldiği dünyada birkaç ülke bu sıkıntıları bertaraf edip büyümeyi sürdürdü. Tüm sıkıntılara rağmen büyümeyi sürdüren o ülkelerden biri de Türkiye​ oldu.

İHRACAT 22,6 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ

Yılın her ayı ihracat rekorları kırmayı başaran Türkiye'den yeni bir rekor daha geldi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, eylül ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Türkiye ekonomisinin dengeli ve sürdürülebilir bir işleyişe sahip olduğunun altını çizen Muş, "İhracat 22,6 milyar dolara yükseldi. Bu rakam ulaştığımız en yüksek Eylül ayı ihracat rakamları" ifadelerini kullandı.

EN ÇOK İHRACAT ALMANYA​'YA YAPILDI

Verileri göre eylül ayında en fazla ihracat yapılan ülkeler sırasıyla Almanya, ABD​ ve Irak​ oldu. Ürün grupları bazında ise ihracat en çok ham madde, tüketim malları ve yatırım (sermaye) malları kategorilerinde gerçekleşti.

YÜZDE 100'ÜN ÜZERİNDE GERÇEKLEŞMİŞTİR

Son dönemde altın ithalatında yaşanan yükselişe vurgu yapan Bakan Muş, “Söz konusu artış Ocak-Eylül döneminde de devam etmiş olup, toplam altın ithalatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 150 artarak 12,1 milyar dolara yükselmiştir. Nitekim, Eylül ayında altın ve enerji hariç tutulduğunda ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 100’ün üzerinde gerçekleşmiştir. Hükümet olarak, temelden başlayarak bir dünya markası haline gelmelerine kadar pek çok aşamada tüm firmalarımızın yanlarındayız” diye konuştu.

Son dakika! Ticaret Bakanı Mehmet Muş duyurdu: İhracatta yeni rekor

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...