Tgrt Haber

Son dakika! TOKİ İstanbul kura sonuçları belli oldu: E-Devlet sisteminden öğrenilecek

17 Nisan 2023 14:14 - Güncelleme : 17 Nisan 2023 14:36
Son dakika! TOKİ İstanbul kura sonuçları belli oldu: E-Devlet sisteminden öğrenilecek

Binlerce kişinin merakla beklediği TOKİ sonuçları Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler ilçeleri için belli oldu. "İlk Evim" kampanyası kapsamında Türkiye genelinde 250 bin İstanbul’da 50 bin konutun hak sahipleri belirlendi. Sonuçların en geç yarın e-Devlet sistemine işlenmesi bekleniyor.

TOKİ​ kura çekimleri Arnavutköy, Başakşehir​ ve Esenler ilçelerinde inşaa edilecek 28.340 hak sahibi için belli oldu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının koordinesi ile TOKİ Başkanlığı tarafından başlatılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim İlk İşyerim" Projesi kapsamında bugün Avrupa Yakası​'nda üç ilçede inşaa edilecek 28 bin 340 konutun TOKİ İstanbul​ kura çekimi tamamlandı.

NOTER ONAYINDAN GEÇTİKTEN SONRA E-DEVLETE İŞLENECEK

TOKİ kuraları 16 Mart tarihinde Anadolu yakasında TOKİ Tuzla kura çekimi ile başladıktan sonra Çatalca kura çekimi ve Silivri kura çekimi ile devam etti. Son olarak yapılan kuralarda 50 bin konutun hak sahibi belli oldu. Türkiye genelinde ise 250 bin konutunu hak sahipleri belirlendi. Kuraların sona ermesiyle hak sahipleri  e-Devlet sorgulama ekranına yansıyacak.

KONUTLAR NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

İstanbul Avrupa Yakası'nda yer alan Arnavutköy Başakşehir Esenler ,ilçeleri için yapılan kura çekimi 28 bin 340 konutu kapsıyor. Kura çekimlerinin ardından yapılacak olan evler iki yılda inşa edilecek. 

TOKİ SONUÇLARI NEREDEN SORGULANACAK?

Sonuçların e-Devlet sistemine işlemesinin ardından vatandaşlar sistem üzerinde gerekli kontrolleri yapabilecek. "Talep Toplama Projeleri İçin Hak Sahipliği Kura Sonucu Sorgulama" ekranı vasıtasıyla kura sonuçları öğrenilebilecek.

TOKİ kura sonuçları sorgulama sayfası için tıklayın

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mustafakamat 27 Temmuz 2023 11:05

Evet evv

Tacettin20 Mayıs 2023 18:28

Toki konut başvuru ne zaman yaoilacak

burhan polatlı 5 Mayıs 2023 13:53

burhan polatlı

Toki sonucum açılmıyor17 Nisan 2023 21:09

Toki sonucum görünmüyor sistemden

Sonraki Haber Yükleniyor...