Tgrt Haber

Son dakika! TÜİK duyurdu: Tüketici güveninde yüzde 9'luk artış

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
19 Nisan 2023 09:49 - Güncelleme : 19 Nisan 2023 10:37
Son dakika! TÜİK duyurdu: Tüketici güveninde yüzde 9'luk artış

Son dakika! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini yayımladı. Buna göre, nisan ayında bir önceki aya göre %9,2 oranında arttı. Mart ayında 80,1 olan endeks, nisan ayında 87,5 oldu.

Son dakika haberi: Türkiye İstatistik Kurumu​ ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi​, Nisan ayında bir önceki aya göre %9,2 oranında arttı. Mart​ ayında 80,1 olan endeks, Nisan ayında 87,5 oldu.

ANKET 81 İLDE GERÇEKLEŞTRİLDİ

Yaşanan deprem felaketinin ardından geçtiğimiz ay güven endeksi anketi deprem bölgelerinde gerçekleştirilemedi. Tüik intenet sitesinde yer alan bilgilerde "Depremden etkilenen bölgeler dahil 81 ilde Nisan ayı için Tüketici Eğilim Anketi uygulaması gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

MART AYINDA AZALDI

Tüketici Güven Endeksi, Mart ayında gerileyerek bir önceki aya göre yüzde 2,9 oranında azaldı.Şubat ayında 82,5 olan endeks, Mart ayında 80,1 oldu. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...