Tgrt Haber

Son dakika! Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, "Türkiye'de asgari ücret yetmiyor" dedi, ihracatçılar meclisine 'köle' göndermesi yaptı

08 Aralık 2022 10:10 - Güncelleme : 08 Aralık 2022 11:38
Son dakika! Türk-İş  Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, "Türkiye'de asgari ücret yetmiyor" dedi, ihracatçılar meclisine 'köle' göndermesi yaptı

Son dakika! Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı. Kavlak açıklamasında "Ücretli çalışanların vergi kayıpları önlenmelidir" diyerek asgari ücretin Türkiye'de bu kadar konuşulmasının nedeninin yetmemesi olduğunu ifade etti. Türk-İş Genel Sekreteri, vergi çalışanların üzerinde büyük bir yük açıklamasını yaptı.

Son dakika! Türk-İş​ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı. Kavlak "Alacağımız kararın herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Kavlak açıklamasının devamında "Ücretli çalışanların vergi​ kayıpları önlenmelidir, asgari ücretin Türkiye'de bu kadar konuşulmasının nedeni yetmemesidir" ifadelerini kullandı. Türk-İş Genel Sekreteri, vergi çalışanların üzerinde büyük bir yük açıklamasını yaptı.

İHRAÇATÇILAR MECLİSİNE SERT ÇIKTI

Kavlak, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe'nin ,” Asgari ücrette 2023 yılında eğer ihracatçı 500-600 dolar gibi rakamlarla karşılaşırsa rekabetçiliğimizi çok daha fazla kaybederiz" sözlerini eleştirdi.Kavlak "Bu şekilde konuşanlar kendine köle arıyor" ifadelerini kullandı. 

Pervul Kavlak açıklamalarında şunları kaydetti: 

“İNSAN ONURUNA YAKIŞIR ASGARİ ÜCRET”

"Çalışma barışı ve toplumsal huzur getirir. Bunu sağlamanın yolu birlikte belirlenecek yeni asgari ücretin insan onuruna yakışır bir tutarda olmasıdır. Ekonomik büyümenin sürdürülebilir olması tabii ki önemlidir ama bunun için büyümenin kapsayıcı olması gerekir."

“ÜLKEMİZDE ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN SAYISI AZALTILMALI”

"Dar ve sabit gelirli kesimlerin beklentisi ücretliler lehine vergi diliminde ayrım yapılmasıdır. Asgari ücretin artırılması kadar önemli olan konu ülkemizde asgari ücretle çalışanların sayısının düşürülmesidir. Bunun için toplu pazarlık sistemi geliştirilmeli."

“VERGİ DİLİMİ DÜZENLEMESİ YAPILMALI”

"Ücretliler genellikle sabit gelirliler olarak tanımlanır. Ama mevcut vergi yapısıyla azalan gelirliler olarak tanımlanması gerekir. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması gerekir. Ülkemizde sosyal adaletten, refah toplumundan söz edeceksek hakça bir paylaşımdan söz edeceğiz."

“VERGİ ÇALIŞANLARIN ÜZERİNDE AĞIR BİR YÜK”

"Brüt 16 bin lira maaş alan biri. Yılbaşında 13 bin 544 lira net alıyor. 12'nci ayda 12 bin 100 liraya düşüyor. 1400 lira bir kayıp oluyor. 6'ncı ayda asgariye düzenleme yapıldığı için kayıp bu kadar düşük. Düzenleme yapılmasaydı 1800 lira net olacaktı. Vergi çalışanların üzerinde çok ağır bir yük. Yüzde 50'nin üzerinde vergi ödüyor. Çarşıya pazara gidiyor vergi ödüyor, arabası varsa taşıt vergisi ödüyor. Bu vergi yükü sürdürülebilir değildir."

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Murat soycan 8 Aralık 2022 10:32

Bn asgeri ücretli calısan olarak talebim 10.175 tl herseye %250 %300 zam geldı bu rakam telafı Eder ancak

Yasin Polat 8 Aralık 2022 10:22

Ben asgari ücretle çalışan olarak asgari ücretin 8250 olmasını istiyorum benim talebim bundan yana

Sonraki Haber Yükleniyor...