Tgrt Haber

Son dakika! Asgari ücrette uzlaşma sağlanamadı, Erdoğan ve Bilgin'den açıklama geldi: Henüz belli değil, beklemeye devam

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
21 Aralık 2022 12:04 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 12:47

Son dakika! Salı günü yapılan 3.asgari ücret toplantısında uzlaşma sağlanamadı. Toplantının ardından açıklama yapan Türk-İş Genel Başkanı masada 9 bin TL rakamını telaffuz ettiklerini ifade ederken, işveren tarafının bu ücrete sıcak bakmadığı iddia edildi. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret için yapılacak yeni toplantıya yönelik olarak açıklama yaparak "Henüz belli değil. Görüşmeler devam ediyor, maalesef dün sonuç alınamadı" dedi. Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret için "Beklemeye devam" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Salı günü 2023​ yılında uygulanacak olan asgari ücret​ için 3. toplanrı gerçekleştirildi. Yeni geçim ücreti için yapılan son toplantı olması beklenirken taraflardan anlaşmaya varılamadığına dair açıklama geldi. Bunun üzerine gözler dördüncü toplantıya çevrildi. Bugün hem Bakan Bilgin​ hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'dan konuya dair açıklama geldi. 

"HENÜZ BELLİ DEĞİL"

Geçtiğimiz gün yapılan asgari ücret toplantısında uzlaşma sağlanamadı. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret 4. toplantısına yönelik açıklama yaparak "4. toplantının tarihi henüz belli değil" dedi.

"BEKLEMEYE DEVAM"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin "Asgari ücret ne zaman açıklanacak?" sorusuna "Beklemeye devam" şeklinde yanıt verdi.  

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...