Tgrt Haber

Sosyal konutta ilk temel atıldı! Erdoğan: 2028'e kadar 500 bin konutu teslim edeceğiz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
25 Ekim 2022 14:30 - Güncelleme : 25 Ekim 2022 17:13
Sosyal konutta ilk temel atıldı! Erdoğan: 2028'e kadar 500 bin konutu teslim edeceğiz

Son dakika haberi: Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan 'ilk evim, ilk işyerim'in ilk temeli atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi projenin temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin hükümete geldiği tarihte TOKİ'nin konut sayısının 43 bin olduğunu belirten Erdoğan, bu rakamı 1 milyon 170 binin üzerine çıkarıldığını söyledi. İki yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabın vatandaşlara teslim edileceğini açıklayan Erdoğan, 2028'e kadar 500 bin konutun tamamının bitirilip teslim edileceğini duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle hayata geçirilen "İlk Evim İlk İş Yerim" projesinde 5 bin 615 sosyal konutun temel atma töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut​ projesi olan 'İlk Evim, İlk İşyerim'in temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nin hükümete geldiği tarihte TOKİ​'nin konut sayısının 43 bin olduğunu belirten Erdoğan, bu rakamı 1 milyon 170 binin üzerine çıkarıldığını söyledi. İki yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabın vatandaşlara teslim edileceğini açıklayan Erdoğan, 2028'e kadar 500 bin konutun tamamının bitirilip teslim edileceğini duyurdu.

Erdoğan, yüksek kira fiyatlarına karşı vatandaşları ezdirmemek için Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut porjesinin başlatıldığını söyledi. Erdoğan, "Fırsatçı ev sahiplerine kiracılarına zulmetti, yüksek kiralar uyguladılar Bunun üzerine kiraz artış sınırlamaları getirdik" dedi.

17 ŞEHİRDE İLK TEMELLER ATILDI

Sosyal konut projesinde Erdoğan 17 şehire tek tek bağlanarak betonlar atıldı son olarak butona basıldı. Böylece ilk evim ilk işyerim projesinde ilk temel atılmış oldu.

İlk Evim projesinde ilk etapta 250 bin sosyal konut kapsamında Ankara'da 2 bin 171, Kırşehir'de 458, Yozgat'ta 141, Konya'da 206, Kahramanmaraş'ta 210, Diyarbakır'da 158, Elazığ'da 88, Tunceli'de 118, Erzurum'da 158, Amasya'da 87, Bolu'da 206, Zonguldak'ta 595, Afyonkarahisar'da 364, Uşak'ta 158, Manisa'da 78, Aydın'da 265, ve Muğla'da 154 konut olmak üzere 5 bin 615 konutun ilk temelleri atıldı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

TOKİ vasıtasıyla inşa edilmiş konut sayısı 43 bin iken, bugün biz bu rakamı 1 milyon 170 binin üzerine çıkardık. Başlattığımız kampanyayla konut sayısını 2 milyona yükseltiyoruz, kentsel dönüşüm projeleri hızla devam ediyor bu sayı 3 milyonu bulmuş durumda.

Fırsatçı ev sahiplerine kiracılarına zulmetti, yüksek kiralar uyguladılar Bunun üzerine kiraz artış sınırlamaları getirdik. Yüksek kira fiyatlarına vatandaşlarımızı ezdirmemek için Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlattık.

Sosyal konutta ilk temel atıldı! Erdoğan: 2028'e kadar 500 bin konutu teslim edeceğiz

BAŞVURU SAYISI 8 MİLYONA YAKLAŞTI

Kampanyaya başvuru sayısı 8 milyona yaklaştı. Bu da ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bugüne kadar ne dediysek o. Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demiştik. Hamdolsun ülkemize asırlık eserler kazandırdık. Türkiye'de artık il ve ilçelerimizi kuşatan çalışmalarımızı başlattık.

KILIÇDAROĞLU'NA 'SSK' ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

Bugüne kadar ne dediysek o. Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demiştik. Hamdolsun ülkemize asırlık eserler kazandırdık. Türkiye'de artık il ve ilçelerimizi kuşatan çalışmalarımızı başlattık. Bay Kemal SSK genel müdür olduğu zaman hastanelerimizin hali ortadaydı. Ancak şimdi 7 ay var, sandığa gideceğiz. Sandıkları patlatmaya var mıyız?

2 YIL İÇİNDE TAMAMLAYIP TESLİM EDECEĞİZ

900 milyar liralık yatırımla 2 trilyon liralık ivme kazanacaktır. İki yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabı, 2028'e kadar da 500 bin konutun tamamını bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz. Yalan yok, ne dediysek o.

Sosyal konutta ilk temel atıldı! Erdoğan: 2028'e kadar 500 bin konutu teslim edeceğiz

ŞEHİRCİLİK ATILIMINI BAŞLATTIK

Depremle sarsılan şehirlerimizdeki vatandaşlarımızı konut inşa ederek nasıl en kısa sürede konutlarına kavuşturduysak bu projeyi de hayata geçireceğiz. Ülkemizin yönetimine talip olarak yola çıkarken Türkiye'de artı hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demiştik. Hamdolsun 20 yılda her alanda ülkemize asırlık hizmet kazandırarak milletimize verdiğimiz sözü tuttuk. İllerimizin ilçelerimizin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık. Bunu iddia ile söylüyoruz.

TÜRKİYE YÜZYILI'NIN İNŞASINI SÜRDÜRECEĞİZ

Ülkemizin 450 ayrı noktasında yürüttüğümüz millet bahçeleri projeleriyle her yaştan insanımıza yeni nefes alanları açıyoruz. Bunların hepsi şehircilik alanında yaptığımız çalışmalar. Eğitim, sağlık, ulaştırma, sanayi, tarımda durum aynı. CHP'ye bir sorun, siz ne yaptınız ya. Bir sorun. Ziya Paşa diyor ki, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.

Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Güvenlik, savunma, adalette durum aynı. İHA, SİHA, AKINCILARIMIZ var mı?

Cari fazla ile büyümede durum aynı. Her alanda ülkemizi asırlık hizmet ve eserlere kavuşturmak için gece gündüz çalıştık. Göreve geldiğimizde 76 üniversite vardı. 81 ilin tamamında 208 üniversite var. Üniversite olmayan ilimiz yok.

Türkiye'yi ekonomik bakımdan geliştirecek programı hazırlığı olan siyasi kadro biziz. 28'inde Türkiye Yüzyılı'nı Ankara Kapalı Spor Salonu'nda açıklıyorum. 2023'te milletimizin desteğini tekrar alarak Türkiye Yüzyılı'nın inşasını sürdüreceğiz.

Sosyal konutta ilk temel atıldı! Erdoğan: 2028'e kadar 500 bin konutu teslim edeceğiz

BAŞVURAN 8 MİLYON EV ALMAYI DURDURDU! FİYATLAR DÜŞECEK

Öte yandan Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, TGRT Haber ekranlarında Cuhmurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen törende temeli atılan sosyal konut projesinin ev fiyatlarına etkisini şöyle yorumladı:

“250 bin konut yapıldıkça adım adım konut fiyatları düşecek. Piyasadaki rakamlar arz talep dengesi ile oluşuyor. 8 milyon kişi TOKİ’ye başvurdu, 8 milyon kişinin yönünü TOKİ’ye çevirmesi piyasaları elbette etkiler. Köpük rakamlarının alınmasının dışında temel atma törenlerinin olduğu illerde elbette fiyatlar düşecek. Kuralar çıkana kadar ev fiyatları otomatikman gerileyecek. Konutta istek ve talep durdu ve insanlar alım yapmıyor. Kurayı bekliyor.”

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bit25 Ekim 2022 16:57

Belediye şirket işçilerine kadro verselerdi başvuracaktim . Maaş az iş garanti değil . Bir şef değişince sürüyorlar

Sonraki Haber Yükleniyor...