Tgrt Haber

Rekabet Kurulu harekete geçti: Sosyal medya devi Meta'ya soruşturma

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
12 Aralık 2023 11:03 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 11:21
Rekabet Kurulu harekete geçti: Sosyal medya devi Meta'ya soruşturma

Rekabet Kurulu, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi olan sosyal medya devi Meta Platforms Inc'e, soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Rekabet Kurulu​'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, sosyal medya devi Meta Platforms Inc'in, kullanıma yeni sunduğu Threads​ isimli uygulamayı, Instagram​ uygulamasını kapsayan şekilde Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'unun ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla yapılan ön araştırma karara bağlandı.

SORUŞTURMA AÇILMASINA KARAR VERİLDİ

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, Facebook​, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta Platforms Inc. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

CEZAİ YAPTIRIMLARLA KARŞI KARŞIYALAR

Duyuruda, Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararlarının, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin kanunu ihlal ettikleri, kanun kapsamında ceza yaptırımıyla karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanmaması gerektiği de belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...