Tgrt Haber

Sözleşmeli personel düzenlemesinde sona yaklaşıldı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TRT Haber
01 Kasım 2022 14:44 - Güncelleme : 01 Kasım 2022 14:54
Sözleşmeli personel düzenlemesinde sona yaklaşıldı

Sözleşmeli personelin statüsünün değişmesine yönelik çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın teknik ekip çalışmalarını büyük ölçüde tamamlandığı çalışmalar 600 bine yakın personeli yakından ilgilendiriyor. Yapılan düzenleme sonunda kadroların tek tipe indirilmesi hedefleniyor.

Milyonlarca kişiyi yakında ilgilendiren sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi çalışmalarında sona yaklaşıldı. Asgari ücret​ ve emekli maaşları gibi kamuoyu tarafından merakla beklenen sözleşmeli personel düzenlemesi bakanlığın üzerinde en fazla çalıştığı konulardan biri. 

SÖZLEŞMELİ PERSONEL GÖREVDE YÜKSELME SINAVINA GİREMİYOR

Kamuda çalışan 600 biz sözleşmeliyi yakından ilgilendiren düzenleme 600 bin kişinin çalışma yaşamını etkileyecek. Ayrıntıları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli ve kadrolu personel arasında bazı farklar var. Sözleşmeli personelin kurumlar arası yer değiştirme hakkı bulunmuyor. Diğer yandan görevde yükselme sınavına giremiyorlar. Çalışmanın sonlanması ile beraber bunlara benzer ayrılıların ortadan kalkması bekleniyor. 

KADROYA GEÇİŞ İSTEĞE BAĞLI OLACAK

Son aşamaya gelinen düzenlemede kadroya geçmek isteğe bağlı olacak. Düzenlemenin son şeklinin ise önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

 

Kaynak: TRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sayın bakanım bizde okultemizlikcileriyiz yanıltıcı işçilerin 4calıs cikartılıyorruz mağduruz bizide sürekli çalışma kadrosuna alın allahrazıolsun mardinden sesleniyorum11 Kasım 2022 16:45

Aynuromuk

Sonraki Haber Yükleniyor...