Tgrt Haber

Son dakika! Binlerce kişinin beklediği açıklama geldi: Sözleşmeliye kadro bugün Meclis'te

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
11 Ocak 2023 22:05 - Güncelleme : 12 Ocak 2023 00:29
Son dakika! Binlerce kişinin beklediği açıklama geldi: Sözleşmeliye kadro bugün Meclis'te

Son dakika haberi: 500 bine yakın kişinin sözleşmeliye kadro düzenlemesiyle ilgili merakla beklediği haber geldi. AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, sözleşmelilere kadro düzenlemesi teklifinin 12 Ocak'ta TBMM'ye sunulacağını duyurdu. Akbaşoğlu, düzenlemenin Meclis'e sunulmasının hemen ardından EYT'lilerle ilgili düzenlemenin de yasalaştırılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın 2022'inin son günlerinde milyonlarca kişinin beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin müjdesini duyurmuştu. EYT​'den sonra gözler yaklaşık 500 bin kişiyi kapsayacak sözleşmeliye kadro düzenlemesine çevrildi. Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin hazırlanan 12 maddelik taslak metnin yarın TBMM​'ye sunulacağı öğrenildi. Binlerce kişinin merakla beklediği haberi AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu​ verdi. Akboşoğlu yaptığı açıklamada, sözleşmelilere kadro düzenlemesi teklifinin 12 Ocak'ta Meclis'e sunulacağını duyurdu.

"YASALAŞMA SÜRECİNİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLATACAĞIZ"

Sözleşmeli personele kadro düzenlemesi yaklaşık 500 bin kişiyi ilgilendirdiğini bir kez daha belirten Akbaşoğlu, "Bu konuyla ilgili yasa teklifini 12 Ocak'ta TBMM Başkanlığı'na sunacağız. Muhtemelen önümüzdeki hafta da bunun yasalaşmasıyla ilgili süreci başlatacağız. Ben şimdiden bütün sözleşmeli personel statüsünde çalışan arkadaşlarımız için bu düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum. Bunun akabinde de hemen EYT'lilerle ilgili yasal düzenlemeyi de yasalaştıracağız" dedi.

SÖZLEŞMELİYE KADRODAN KİMLER YARARLANACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözleşmeliye kadro kapsamına giren kişileri ve detaylarını şu şekilde açıklamıştı:

"Bu kapsamda 4C'den 4B'ye geçenler, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, vekil ebe, hemşire, aile sağlığı merkezi çalışanları gibi geniş bir alandaki sözleşmeli personelimizin kadrolarına düzenleme yapıyoruz. Kademe ve derece ilerleme hakkına sahip olacak. Kullanılmayan izinlerini bir sonraki yıla aktarabilecekleri gibi ücretsiz izne ayrılma imkanları da bulunacak. Yurtdışında eğitim, yemek ücreti yardımından faydalanma haklarına kavuşacak. Sözleşmenin feshedilmesi halinde tazminat ödenmemesi durumu son bulacak. Sözleşmeden geçen kardeşlerimiz de artık aynı haklardan faydalanabilecektir"

RESMİ GAZETE'DE DUYURULACAK

TBMM'de yarın sözleşmelilerin kadroya geçişiyle alakalı hazırlanan yasa teklifi incelenecek ve daha sonrasında Resmi Gazete'de duyurularak yasalaşması bekleniyor. Öte yandan daha önce 2011 ve 2013 yıllarındaki sözleşmeliye kadro düzenlemesi ile 4Bli personel 4A'lı olmuştu. 2011 yılında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile 4B'li personelin ise 4A'lı olması sağlanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fatih yaşar 12 Ocak 2023 17:02

TCDD de 4/a lı olarak en ağır işi yapıyoruz taşeron olarak çalışıyoruz 40 kişiyiz ilgililerden ricamız bizleri de kadro kapsamına dahil etmelerini istiyoruz çünkü hakkediyoruz.

Sonraki Haber Yükleniyor...