Tgrt Haber

Sözleşmeliye kadroda son viraj! Bakan Bilgin "2 konu var" dedi! Sözleşmeli kadrolu farkı nedir?

08 Kasım 2022 12:30 - Güncelleme : 08 Kasım 2022 12:44
Sözleşmeliye kadroda son viraj! Bakan Bilgin "2 konu var" dedi! Sözleşmeli kadrolu farkı nedir?

Sözleşmeli personele kadro konusu gelecek yıl içinde yapılacak olan önemli ekonomik düzenlemeler içinde yer alıyor. Sözleşmeli personel statüsünde yapılacak olan değişiklik için gün sayarken, Bakanlık kadroların tek tipe indirileceğini ifade etmişti. Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Kamu kuruluşları ile görüşmelerimiz devam ediyor, görüştüğümüz bir iki konu daha var. Bazı kamu kuruluşlarının talepleri var. Onları ele alıp, onların durumunu inceliyoruz” sözlerini kullandı.

Sözleşmeli personel kadrolu ile arasındaki farkların ortadan kalkmasını beklerken gözü kulağı Bakanlıktan gelecek yeni açıklamalarda. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​, sözleşmeli personele kadro verilmesiyle ilgili değerlendirmelerini, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptı. 

İKİ KONU DAHA VAR

Bilgin, yaptığı açıklamada “Kamu kuruluşları ile görüşmelerimiz devam ediyor, görüştüğümüz bir iki konu daha var. Bazı kamu kuruluşlarının talepleri var. Onları ele alıp, onların durumunu inceliyoruz. Sözleşmeliler kapsamında biliyorsunuz 500 bin civarında kişi yer almaktadır” dedi.

SÖZLEŞMELİ İLE KADROLU ARASINDA HANGİ FARKLAR VAR?

Kamuda çalışan sözleşmeli personel ile kadrolu arasında bazı farklar yer alıyor. Sözleşmeli memur belli bir sözleşme süresi içinde çalışıyor. 
Kadrolu memur 4/A olarak sınıflandırılırken sözleşmeli memurlar 4/B statüsünde değerlendiriliyor. Sözleşmeli personel yükseltme sınavına giremiyor; ayrıca, kurumlar arası yer değiştirme hakkına sahip değil.  Sözleşmeli istifa ettiği takdirde bir daha işine geri dönemezken kadrolu işine geri dönebiliyor. Diğer yandan kadrolunun eş durumunda tayin hakkı daha kolay uygulanırken, sözleşmeli de bu durum daha zor işliyor

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...