Tgrt Haber

SPK'dan borsa yatırımcılarına uyarı: Hesaplar takibe alındı…

Editör: İmran Baran / Kaynak: Anadolu Ajansı
09 Ekim 2023 16:29 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 16:35
SPK'dan borsa yatırımcılarına uyarı: Hesaplar takibe alındı…

Enflasyonun artmasıyla birlikte vatandaş farklı yatırım araçlarını radarına aldı. Her türlü borsa yatırımı günden güne rağbet kazanmaya devam ederken yatırımcıların da bilgi kirliliğine karşı dikkatli olması gerekiyor. SPK Başkanı İbrahim Ömer Gül yatırımcılara bazı hususlarda uyarılarda bulundu.

Artan enflasyonla birlikte vatandaş çeşitli yatırım​ araçlarına yöneldi. Anbean borsa​ takibinde bulunan yatırımcılara da sosyal medya üzerinden yatırım tavsiyesi veren hesaplar oldukça fazla. Bilgi sahibi olan olmayan birçok hesap, sosyal medya üzerinden hisse yönlendirmesi yapmakta. Yatırımcılar, bu tür manipülasyonlardan korunmak için dikkatli olmalı ve yatırım kararlarını dikkatli bir şekilde vermeli. Altı doldurulamayan verilerin bilgi kirliliğinde artışa yol açmasına ilk müdahale Sermaye Piyasası Kurulu’ndan geldi.

Sermaye Piyasası Kurulu​ Başkanı İbrahim Ömer Gönül, sosyal medya üzerinden hisse yönlendirmesi yapan hesapların takibe alındığını açıkladı.

HİSSE SENEDİ​ ÖNERİLERİNE DİKKAT! 

Anadolu Ajansı'nın aktardıGönül, genç yatırımcıların bu tür manipülasyonlardan etkilenme olasılığının yüksek olduğuna dikkat çekti. Sosyal medyada oluşturulan gruplar aracılığıyla hisse senedi önerileri yapıldığını ve bu önerilerin dikkate alınmadan önce iyi bir analiz yapılması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, yatırımcılara hisse senedi önerilerini veren kişilerin kimliklerini ve geçmiş performanslarını kontrol etmeleri tavsiye edildi. Ayrıca, SPK tarafından denetlenen aracı kurumların hazırladığı analiz raporlarına daha fazla güvenilmesi gerektiği ifade edildi.

SPK'dan borsa yatırımcılarına uyarı: Hesaplar takibe alındı…

UZUN VADELİ YATIRIM DAHA GÜVENLİ

Yatırımcılar, hisse senedi seçimlerinde fiyat kazanç oranı, piyasa değeri defter değeri ve temettü oranı gibi önemli kriterlere dikkat etmelidir. Ayrıca, borsada uzun vadeli yatırım yapmanın daha güvenli olduğu hatırlatıldı.

SPK, bu tür manipülasyonların ve yanıltıcı yönlendirmelerin tespit edilmesi durumunda ciddi yaptırımlar uygulayabilir. Bu nedenle yatırımcılar, yatırım kararlarını dikkatli bir şekilde vermelidirler.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...