Tgrt Haber

Starbucks'tan yüzde 30'a varan zam! '7 Nisan Starbucks zammı' sosyal medyanın gündemine oturdu

07 Nisan 2022 12:36 - Güncelleme : 07 Nisan 2022 13:03
Starbucks'tan yüzde 30'a varan zam! '7 Nisan Starbucks zammı' sosyal medyanın gündemine oturdu

Dünyanın en büyük kahve zincirlerinden Amerikan markası Starbucks'ın ürünlerine zam yaptığı iddia edildi. Sosyal medyada '7 Nisan Starbucks zammı' başlığıyla gündem olan konunun ardından yeni fiyatlar merak konusu oldu.

Türkiye’de bulunan 562 şubesiyle en büyük pazara sahip Amerikan kahve markası Starbucks, artan enflasyon oranı sebebiyle ürünlerine yüzde 30’a varan zam yaptı. ‘7 Nisan Starbucks zammı’ etiketiyle sosyal medyada gündem olan konuya ilişkin merkezi New York'ta bulunan Amerikan yatırım bankası ve finansal hizmetler holding şirketi JP Morgan Chase’den açıklama geldi.  

Yükselen enflasyon ortamında yatırımcıların hammadde pozisyonlarını artırmasıyla emtia fiyatlarının yüzde 40’a kadar yükselerek rekor artış serisini sürdüreceğinin ifade edildiği açıklamada, Rusya ile Ukrayna arasındaki sıcak savaşın da kahve fiyatları üzerindeki etkisine değinildi.

3-6 AY YETECEK KADAR STOK VAR

Kahve fiyatları son bir yılda yüzde 76 artarken Rusya'ya uygulanan yaptırımların gübre fiyatlarını yükseltmesi piyasaları daha da etkiledi. Potas, nitrojen ve fosfatlar da dahil olmak üzere temel gübre bileşenlerinin fiyatı hızla yükseldi. Sektör uzmanları gübre kullanımının azalmasıyla üretim ve kalitenin gerileyeceğini ve bunun acısının yılın üçüncü çeyreğinde çıkmaya başlayacağını söylüyor. Brezilya’nın sadece 3 ila 6 ay yetecek kadar gübre stoku bulunduğu için kahve piyasasında 3'üncü çeyrekte panik başlayabileceği belirtiliyor.

"HEP 43 TL ÖDÜYORDUM, BUGÜN 53 TL ÖDEDİM"

Bu gelişmelerin ardından fiyatlarında güncellemeye giden Amerikan kahve zinciri Starbucks, ürünlerine yüzde 25-30 arası zam yaptı. Sosyal medyada ortaya atılan iddialara ilişkin şirket yetkililerinden resmi bir açıklama gelmezken kahve severler, bugün yaptıkları alışverişte farklı bir diyat ödediklerini belirtti.

Bir sosyal medya kullanıcısı, her gün aynı ürünleri aldığını ve normal şartlarda 43 TL ödediğini, bugün yaptığı alışverişin ardından 53 TL ödeme yapmak zorunda kaldığını belirtti.

STARBUCKS ZAMLI FİYATLAR

Cool Lime (Küçük): 30 TL

Caffé Latte (Küçük): 23,75 TL

White Chocolate Mocha (Küçük): 34,25 TL

Caffé Americano/Iced Caffé Americano (Küçük): 21,75 TL

Chai Tea Latte (Küçük): 29,75 TL

Ahududulu Cheesecake: 33,25 TL

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...