Tgrt Haber

Su fiyatlarında KDV indirimi: Faturalar daha da düşecek

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Şubat 2022 15:34 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 15:49
Fotoğraf: AA

Altınova Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Düzce Belediyesi, 14 Şubat tarihinden itibaren geçerli olmak üzere su fiyatlarında Katma Değer Vergisi’ni (KDV) yüzde 1’e indirdi.

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, ”Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı” Resmi Gazetede yayımlandı.

ALTINOVA BELEDİYESİ KDV'Yİ YÜZDE 1 'E İNDİRDİ

Enflasyonla mücadele kapsamında alınan karar ile birlikte, temel gıda ürünlerinde Katma Değer Vergisi (KDV) yüzde 8’den yüzde 1’e indirildi. Bu karar doğrultusunda Altınova Belediyesi, su fiyatlarında KDV oranını yüzde 1’e indirdi.

14 Şubat’tan geçerli olmak üzere mesken, işyeri, sanayi, inşaat başta olmak üzere bütün abone türlerinde yeni fiyat uygulanacak.

DÜZCE BELEDİYESİ HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temel gıda ürünlerindeki fiyat artışının önüne geçmek adına açıklanan KDV düzenlemesiyle KDV indiriminin uygulanmaya başlamasının ardındın Düzce Belediyesi de harekete geçti. Düzce Belediyesi de su abonelerinden alınan KDV oranını yüzde 8’den yüzde 1’e düşürdü. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün talimatlarıyla su fiyatlarında KDV oranının yüzde 1 olarak düzenlenmesi için çalışmalar başlatıldı.

Su fiyatlarında KDV indirimi: Faturalar daha da düşecek

“VATANDAŞLARIMIZI HER ALANDA DÜŞÜNÜYORUZ”

Düzcelilerin her zaman yanında olduklarını ve gereken adımların da vatandaşların menfaati üzerine atıldığını kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gıda fiyatlarında KDV indirimi kararının ardından biz de su abonelerinden alınan KDV oranında yüzde 7 indirim yaptık. Mesken, iş yeri, sanayi, inşaat başta olmak üzere bütün abone türlerine, 14 Şubat'tan geçerli olmak üzere yeni fiyat uygulanmaya başladı. Düzce’mize hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

BURSA'DA SU FATURALARI DAHA DA DÜŞECEK

Bursa’nın 17 ilçesini de sağlıklı içme suyuna kavuşturmak ve kayıp kaçak oranını en aza indirmek amacıyla altyapı yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan ekonomik su tarifesi uygulamadaki kararlılığını 2022 yılında da sürdürüyor. BUSKİ, 2022 Ocak ayından itibaren konutlarda suyun metreküp fiyatını 4,98 ve atık su bedelini 1.24 TL olarak belirlerken; içme suyu bedeli faturalara 6.22 TL olarak yansıtılıyor. Bu fiyatla İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’nın da aralarında bulunduğu Türkiye’nin en büyük beş şehri arasında su fiyatlarının en ekonomik uygulanacağı şehir Bursa oldu. 2022 yılında geçerli olan tarifelere göre; suyun metreküp fiyatı Antalya’da 8.82, İzmir’de 7.56, İstanbul’da 6.55, Ankara’da 6.35 ve Bursa’da 6.22 TL olarak uygulanıyor.

Su fiyatlarında KDV indirimi: Faturalar daha da düşecek

UYGULAMAYI DEVREYE ALDI

Bu arada Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 5189 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’nın Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla birlikte, BUSKİ Genel Müdürlüğü zaman kaybetmeden uygulamayı devreye aldı. Kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte bugüne kadar su fiyatlarında yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranı da yüzde 1 olarak hesaplanacak. Böylece Türkiye’nin en büyük 5 şehrinde suyu en ekonomik şekilde kullanan Bursalıların su faturaları daha da düşmüş olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...