Tgrt Haber

Sürpriz enflasyon verileri sonrasında dolar düşüşe geçti

03 Şubat 2015 09:27
Sürpriz enflasyon verileri sonrasında dolar düşüşe geçti

Ocak ayı verilerinin yüksek gelmesi ile birlikte Merkez'in yarın faizleri düşüreceği beklentisinin boşa çıkması doların ateşini düşürdü.

TÜİK'in açıkladığı Ocak ayı enflasyon verilerinin 1 puandan fazla artması ile birlikte gözler Merkez Bankası'nın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamaya çevrildi. Enflasyonun 1 puandan fazla düşmesi halinde faizlerin düşürüleceğini söyleyen Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın yarın ara toplantı yapıp yapmayacağı merak edilmeye başladı. Geçtiğimiz hafta Başçı'nın bu açıklaması üzerine dolar 2,44'ü aşmış bunun üzerine Başçı yeni bir açıklama ile doların ateşini söndürmüştü. Ancak bugün açıklanan verilerin sürpriz şekilde gelmesi sonrasında oluşan beklenti de boşa çıktı ve dolar düşüşe geçti. Dolar enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte 2,43'den 2,41'e geriledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...