Tgrt Haber

Motorine zammı fırsat bildiler! Yine sürücülere ‘mazot yok’ diyerek satış yapmadılar

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
09 Temmuz 2022 07:54 - Güncelleme : 09 Temmuz 2022 08:23

Brent petrolün varil fiyatındaki artış nedeniyle benzin ve motorin fiyatlarında dalgalanma sürüyor. 2 lira 10 kuruşluk indirimin ardından gece yarısından itibaren 81 kuruşluk zam geldi. Zam öncesinde deposunu doldurmak için benzin istasyonlarına giden vatandaşlar yine ‘mazot yok’ diyerek geri yollandı.

Döviz kurundaki dalgalanmalar, brent petrolün varil fiyatının tekrar yükselmesi akaryakıt fiyatlarında dalgalanmalara neden oluyor. Brent petrolün 25 Nisan'dan bu yana bugün ilk kez 100 doların altına düşmesi sonrası, motorin grubuna dün gece itibarıyla 2 lira 10 kuruş indirim yapılmıştı. Döviz kuru ve brent petroldeki yükseliş sonrasında bu sefer gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 81 kuruşluk zam geldi.

İSTANBUL’DA FİYATI 25 LİRAYI AŞTI

İstanbul​'da motorinin litre fiyatı 24 lira 61 kuruştan, 25 lira 42 kuruşa çıktı. Öte yandan Ankara'da 25 lira 53 kuruşa, İzmir'de ise 25 lira 54 liraya yükseldi.

SÜRÜCÜLER MAZOT YOK DİYEREK GERİ YOLLANDI

Motorine gelen zam öncesinde araçları ile benzin istasyonuna giden vatandaşlar yine aynı manzara ile karşılaştı. Zam öncesinde sürücüler, çalışanlar tarafından ‘mazot yok’ diyerek geri yollandı.

https://twitter.com/SavciSayan/status/1545477714315993089

SAVCI SAYAN O ANLARI PAYLAŞTI

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan İzmir'deki bir benzin istasyonundan vatandaşa mazot verilmediğini iddia ettiği bir video paylaştı. Sayan, "Vatandaşa mazot yok deniliyor. Amaç provokasyon. Bunun hesabı sorulmalıdır" diye konuştu.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...