Tgrt Haber

Üreticide 7 markette 30 lira! Hayvanlar kesime gidiyor, süt krizi kapıda

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
05 Ekim 2022 13:10 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 14:32
Üreticide 7 markette 30 lira! Hayvanlar kesime gidiyor, süt krizi kapıda

Süt krizi kapıda. 7 liradan alınan süt 4 kat fazla fiyatla satılıyor. Üreticiden alınan sütün fiyatı ve marketteki satış fiyatı arasındaki makas bir türlü kapanmıyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, düşük fiyattan süt alımı yüzünden üreticinin sektörden kopmaya başladığını söyledi.

Ulusal Süt Konseyi, süt üreticisinin beklediği fiyatı vermedi. Yüksek enflasyonla mücadele eden üretici aradığı desteği bulamayınca hayvancılık sektörü büyük bir krizin içine girdi. Et ve süt sektöründe yaşanan sıkıntılara ilişkin Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar açıklama yaptı.

ÜRETİCİLER HAYVANLARI KESİME GÖNDERİYOR

Süt konseyi üreticiden süt alımını 7,5 lira olarak belirledi. Markette ise sütün fiyatı 30 liralara kadar çıktı. Artan maliyetleri karşılayamayan üretici de damızlık hayvanlarını kesmeye başladı.

SÜT KRİZİ KAPIDA

Kesilen hayvanların maliyetini açıklayan ve ilerleyen zamanlarda süt ve ette krizler yaşanabileceğini belirten Şemsi Bayraktar, “Bütün bu süreçte en az bir milyon başa yakın damızlık anaç hayvan yani hayvancılığın geleceği kesime gitti. Maalesef hayvancılığımızın geleceğini keserek bir bir yedik. Bu bir milyon hayvanı yerine koymanın bize maliyeti yaklaşık 2,3 milyar avro olacaktır.” dedi.

Konseyin aldığı kararlar sonucunda süt üretimini sürdürülebilir olmaktan çıkararak perişan ettiğini belirten Bayraktar, “Süt konseyi işlevini yitirmiştir ve kapatılmalıdır” diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...