Tgrt Haber

Tahvil devi açıkladı: Yatırımcılar Türkiye'yi yakından takip ediyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
18 Ocak 2024 16:47 - Güncelleme : 18 Ocak 2024 17:11
Tahvil devi açıkladı: Yatırımcılar Türkiye'yi yakından takip ediyor

Tahvil devi Pimco, Türkiye'ye yönelik yayımladığı raporunda yatırım yapılabilir seviyede kredi notunu geri kazanma yolunda olduğunu belirterek yatırımcıların Türkiye'yi yakından izlediğini açıkladı.

Dünyanın en büyük tahvil​ fonu yöneticilerinden biri olan Pimco Türkiye​ raporunda yatırım yapılabilir seviyede kredi notunu geri kazanma yolunda olduğunu ifade etti. 

TÜRKİYE DOĞRU YOLDA

Financial Times'ın haberine göre Pimco, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın kapsamlı bir ekonomik revizyona olan bağlılığının ülkeyi yatırım yapılabilir kredi notunu geri kazanma yolunu sokarken Türkiye'nin tahvil piyasalarına girdi. Habere göre tahvil devi, geçen yılın ikinci yarısından bu yana Türkiye'nin TL cinsinden borçlarını satın alıyor.

ÇABALAR İŞE YARIYOR

Pimco'nun gelişmekte olan piyasalar ekibinin başında bulunan Pramol Dhawan, "Faiz oranları önemli ölçüde arttı" diyere şunları kaydetti: Maliye politikası sıkılaştı. Politika yapıcılar sürdürülemez programları gevşetmeye devam ediyor, yerel halkı liraya geri yatırım yapmaya ve ABD dolarından uzaklaşmaya teşvik ediyor. Bu çabalar işe yarıyor.

Dhawan, Fon şirketinin yerli Türk varlıkları konusunda "çok yapıcı" olduğunu belirtirken not artırımının her şey planlandığı gibi giderse önümüzdeki beş yıl içinde gerçekleşebileceğini söyledi.

YATIRIMCININ GÖZÜ TÜRKİYE'DE

Dhawan, yatırımcıların son dönemde Türkiye'nin ekonomi politikasını yakından izlediğini ve uyum sürecine bağlılığı konusunda iyimser olduğunu söyledi. Pimco ve Vanguard, yüklü faiz artışları sonrasında portföylerine TL varlıklarını eklemişti. Fon yöneticileri, TL cinsi varlıklara olumlu baktıklarını belirtmişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...