Tgrt Haber

Taksi çilesi bitmek bilmiyor! Bakan Ural krizin çözümünde İBB’yi işaret etti

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Hürriyet, Dünya, TGRT Haber
13 Ağustos 2023 13:40 - Güncelleme : 13 Ağustos 2023 13:46
Taksi çilesi bitmek bilmiyor! Bakan Ural krizin çözümünde İBB’yi işaret etti

İstanbul'un bir türlü çözülemeyen taksi sorununa ilişkin açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İBB’ye "dönüşüm" çağrısında bulundu. Bakan Uraloğlu dolmuştan taksiye dönüşümde sürecinin belediye tarafından tamamlanması gerektiğini belirtirken, 'yeni taksi ihtiyacının' sürecin sonunda saptanacağını söyledi. Bakan Uraloğlu, megakentteki taksi sorununun bir an önce çözülmesini istedi.

Kimisi yolcu seçiyor, kimisi taksimetreyi açmıyor, kimisi de müşteri memnuniyetini hiçe sayıyor! İstanbullunun Taksi​ çilesi bitmek bilmiyor. Türkiye'nin en kalabalık kenti, turistlerin de en çok ziyaret ettiği şehir olan İstanbul​'da vatandaşların taksi bulma sorunu devam ediyor. Yıllardır devam eden soruna karşı henüz çözüm bulunmuş değil. Taksi rezilliğine kimse ‘dur’ diyemiyor.

İstanbul'da zor bulunan, bulunduğunda da çilesi bitmek bilmeyen taksilerle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ilk kez konuştu.

SORUN ÇÖZÜLSÜN İSTİYORUZ

Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulunan Ulaştırma BakanıAbdulkadir Uraloğlu​, İstanbul Büyükşehir Belediyesi​'ne çağrıda bulundu.

Uraloğlu, "Biz İstanbul’un taksi sorununa yaklaşırken bu iş yerel yönetime mi yarar merkezi hükümete mi yarar yaklaşımında değiliz. Sorunun çözülmesini istiyoruz. En önemli önceliğimiz vatandaşımızdır. Vatandaşa yarasın yeter" diye konuştu.

BAKANDAN İBB'YE ÇAĞRI

Uraloğlu, "İstanbul’a taksi yetmiyor. Sayısının artması gerekiyor. Hükümetin bu konuda zorluk çıkardığı iddiası var" sorusuna şu yanıtı verdi: “İstanbul’da toplu taşımada metrolar devreye girdi. Bu nedenle bazı toplu ulaşım araçları, eski fonksiyonunu kaybetti. Mesela dolmuşlar. Dolmuşların taksiye dönüşmesi kararı alındı. Bu kararı belediyeyle birlikte aldık. Bu dönüşümün bir kısmı gerçekleşti. Yaklaşık bin 700 dolmuş, taksiye dönüştü. 2 bine yakın dolmuşun da taksiye dönüşmesi için izin çıktı. Belediyenin bu süreci bir an önce bitirmesi gerekiyor. Bu süreç bittikten sonra İstanbul’un taksi ihtiyacını saptayıp yeni taksilerin hizmete girmesi sağlanır."

Megakentteki taksi sorununun çözülmesini isteyen Bakan Uraloğlu, iktidarın taksi artışı konusunda zorluk çıkarttığı iddiasına katılmadığını söyledi. "Neden yeni taksilere hemen onay verilmiyor?" sorusunu cevapladı.

NEDEN YENİ TAKSİLER ONAYLANMIYOR?

Bakan Uraloğlu, 'yeni taksi'lerin onaylanma süreci ile ilgili de "Şehir trafiğinin durumunu dikkate almak gerekir. Bir plan çerçevesinde bunu yapmak gerekir." açıklamasını yaptı.

Kaynak: Hürriyet, Dünya, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...