Tgrt Haber

Taksi kısa mesafe ne kadar? Taksi ücretleri ne kadar oldu? UKOME açıkladı!

06 Nisan 2022 11:29 - Güncelleme : 06 Nisan 2022 11:39
UKOME İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 40 zamyapıldığını açıklamasıyla taksi ücretleri gündeme geldi.

İstanbul'da ulaşıma yüzde 40 zam geldi. İstanbullular güne ulaşıma gelen zamla başlarken akıllara ‘’Taksi ücretleri ne kadar oldu? Taksi indi bindi ne kadar?’’ sorusu geldi. am elektronik bilet ücret 7,67 TL, tam abonman 602 TL, öğrenci abonman 109 TL olurken taksi açılış ücreti merak edildi. İşte taksi ücretleri…

UKOME İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 40 zamyapıldığını açıklamasıyla taksi ücretleri gündeme geldi.

UKOME nisan ayı toplantısında, elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs ücretlerine yüzde 40’lık zam teklifi kabul edildi. İstanbul’da ulaşıma son zam 1 Ocak 2022’de yapılırken İETT otobüs, metro, metrobüs fiyatları merak konusu oldu. İstanbulkart tam bilet ücreti 7,67 TL'ye yükseldi. Öğrenci abonman ücreti 109 liraya, tam abonman ücreti ise 602 liraya çıktı. Tam bilet aktarma ücreti 5,48 TL’ye yükseldi. Peki taksi kısa mesafe ücreti ve açılış fiyatı ne kadar oldu?

TAKSİ ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi bugün olağanüstü toplandı. Toplantının ardından İstanbul’da toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapıldığı açıkladı. Kararın açıklanmasının ardından tam bilet taksi, taksi dolmuş ve minibüs ücretleri arttı. Taksi tercih eden vatandaşlar ‘’Taksi ücretleri ne kadar oldu?’’ sorusunun cevabını arıyor.

UKOME toplantısının ardından taksi açılış ücreti 9,8 TL’ye, sarı taksi kısa mesafe ücreti ise 28 TL’ye yükseldi.

İSTANBUL’DA TOPLU ULAŞIM NE KADAR OLDU?

İstanbul’da toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapıldı. Zam kararı ardından gözler İstanbul’da otobüs, metro ve metrobüs ücretlerine çevrildi. İşte İstanbul’da zamlı ulaşım ücretleri:

  • Tam elektronik bilet ücreti 7.67 TL
  • Tam abonman 602 TL
  • Öğrenci abonman 109 TL
  • İlk aktarma 5.48 TL
  • Minibüs indi bindi 5.25 TL
  • Taksi açılış ücreti 9.8 TL
  • Taksi kısa mesafe ücreti 28 TL
  • Personel servis ücreti ilk kalkış 295 TL
  • Okul servis ücreti 0-1 km 554 TL
  • Taksi dolmuş (kadıköy bostancı) 10 TL

Taksi kısa mesafe ne kadar? Taksi ücretleri ne kadar oldu? UKOME açıkladı!

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...