Tgrt Haber

Taksicilere ceza yağdı! Trafik ekipleri güzergah ve yolcu seçenlerin peşine düştü

23 Ağustos 2023 15:08 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 15:14
Taksicilere ceza yağdı! Trafik ekipleri güzergah ve yolcu seçenlerin peşine düştü

Trafik ekipleri Taksim'de taksicilerin peşine düştü. Şikayetleri değerlendiren ekipler bu kez şoförlerin gözünün yaşına bakmadı. Güzergah ve yolcu seçenler ile taksimetre açmayanlar birer birer belirlendi. Yolcu seçtiği ve mesafe sorduğu belirlenen 2 taksiciye 8 bin 128 lira ceza kesildi.

İstanbul​ Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, taksi​ şoförlerinin kısa mesafe yolcu ve turist seçmesi, taksimetre açmaması gibi şikayetler üzerine Taksim​'de denetim yaptı.

YOLCU GİBİ TAKSİLERE BİNDİLER

Dünya’nın haberine göre, sivil trafik polisleri, yolcu gibi bindikleri taksicilerin müşteri seçip seçmediklerini kontrol etti.

YOLCU SEÇENİN RUHSATI ASKIYA ALINDI

Kısa mesafede yolcu seçen 2 taksi sürücüsüne 8 bin 128 lira ceza kesildi. Çalışma ruhsatları geçici süreyle askıya alınan 2 taksi, çekici yardımıyla kaldırıldı.

Ceza uygulanan taksiciler Hakan Ege ve Halil İbrahim Arıcı, yolcu seçmediklerini iddia ederek, verilen cezalara tepki gösterdi.

DENETİMLER TURİSTİK YERLERDE DEVAM EDECEK

Sivil polis ekiplerinin Taksim, Sultanahmet ve Eminönü gibi turistik yerlerde, taksi sürücülerinin yolcu seçmesiyle ilgili denetimlerini gün boyu devam ettireceği öğrenildi.

Kaynak: Dünya
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...