Tgrt Haber

Taksilere zam geldi mi? Sosyal medyanın gündemine oturdu, gözler UKOME toplantısında

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
21 Temmuz 2023 14:45 - Güncelleme : 21 Temmuz 2023 15:15
Taksilere zam geldi mi? Sosyal medyanın gündemine oturdu, gözler UKOME toplantısında

İstanbul’da taksilerde indi-bindi diye tabir edilen kısa mesafe ücretinin 75 TL'ye yükseltildiğine dair iddialar sosyal medyada gündem oldu. Taksilere zam gelip gelmediği tartışılırken İBB kaynaklarından açıklama geldi.

Akaryakıt   zamlarının ardından taksi​ ücretlerine de zam​ geleceği iddia edildi. Taksilerin indi-bindi ücretlerinin 75 TL’ye yükseltildiği ortaya atılırken İBB kaynakları, taksicilerin alt komisyonda istemiş olabileceğini ama resmi bir karar olmadığını ifade etti. 

İSTANBUL’DA 75 TL, ANKARA’DA 50 TL

İddialara göre İstanbul’da taksi ücretleri 75 liraya çıkarken Ankara’da 50 lira oldu. Şu an indi-bindi ücreti 30 lira, açılış ücreti 12 lira, kilometre ücreti ise 10 lira. İddialar odağındaki İBB kaynakları ise taksicilerin alt komisyonda istemiş olabileceğini ama resmi bir karar olmadığını ifade ettiler. Kaynaklar, 27 Temmuz'da yapılacak UKOME toplantısını işaret etti.

Taksilere zam geldi mi? Sosyal medyanın gündemine oturdu, gözler UKOME toplantısında

İSTANBUL’DA TAKSİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

En son Ocak ayında yapılan zamla İstanbul​'da taksilerin en kısa mesafe ücreti 28 TL'den 40 TL'ye, taksimetre açılış ücreti de 9,80 TL'den 12,65 TL'ye, kilometre başına ücret​ ise 6,30 liradan 8,51 liraya çıkarılmıştı.

Akaryakıta gelen zamlardan taksici esnafının olumsuz etkilendiğini belirten Ankara​ Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, “Akaryakıta ciddi zam gelince esnaflarımız para kazanamayacak hale geldi. Biz de indi-bindi, açılış ve kilometre fiyatlarımıza aşağı yukarı yüzde 50’ye yakın zam yapmak durumunda kaldık. İndi- bindi ücreti 50 lira, açılış ücreti 18 lira, kilometre ücreti ise 15 lira olacak” demişti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...