Tgrt Haber

Tam 22 bin TL'lik fark! Sözleşmeliden kadroya geçişte maaş artacak mı?

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TRT Haber
20 Ocak 2023 15:11 - Güncelleme : 20 Ocak 2023 15:23
Tam 22 bin TL'lik fark! Sözleşmeliden kadroya geçişte maaş artacak mı?

Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören kanun teklifi, Meclis’ten geçerek yasalaştı. Kadroya geçişleri sağlanan bazı meslek gruplarında ise maaş artışları yaşanacak. Buna göre, vekil kadrodan asil kadroya geçenlerin maaşlarında 4 bin liralık bir fark oluşacak.

Düzenlemenin Meclis’ten geçmesi ve yasalaşması ile beraber binlerce kamu çalışanı için süreç başlamış oldu. Sözleşmeliden kadroya geçişlerde 4 yıl süreyle başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamayacak. Memur kadrosuna geçmek isteyenler kanun yürürlüğe girdikten sonra 30 gün içinde başvuru yapacak. Mahalli idarelerde çalışan sözleşmeli personelin atanması KPSS​ ile yapılacak. Buna göre sözleşmeli personelin işe alınması memur kadrolarına ilk defa alınma usulüne tabi olacak. 

Tam 22 bin TL'lik fark! Sözleşmeliden kadroya geçişte maaş artacak mı?

4 BİN LİRA ARTABİLİR

Diğer yandan kadroya geçmek için harekete geçen çalışanlar maaşlarda değişiklik olup olmayacağını merak ediyor. TRT Haber’de yer alan habere göre pozisyonunda değişiklik yapılacak olan bazı kamu çalışanlarının maaşlarında artış olması bekleniyor. Vekilden asil kadroya geçişlerde farkın 3 bin 500 TL ile 4 bin TL arasında artması bekleniyor. 

HANGİ MESLEK DALI NE KADAR ALACAK?

Maaşlardaki artış miktarı memuriyet derecesine göre değişiklik gösterecek. En büyük artış sözleşmeli sanatçıların maaşlarında yaşanacak. Kadroya geçen ve 12 bin 610 TL maaş olan sanatçının aylığı 22 bin 921 TL’ye kadar yükselecek. 5. derece lisans mezunu vekil hemşirenin maaşı kadroya geçmesi halinde 15 bin 584 TL olacak. Vekil imamlar ise 12 bin 250 TL alacak. Böylelikle maaşlarda 3 bin 764 TL’lik bir artış söz konusu olacak.

Kaynak: TRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...