Tgrt Haber

Tarihi kot markasına hileli iflas soruşturması! Beyaz Show sponsorluğuyla hatırlanıyor

01 Ağustos 2023 12:39 - Güncelleme : 02 Ağustos 2023 14:11
Tarihi kot markasına hileli iflas soruşturması! Beyaz Show sponsorluğuyla hatırlanıyor

Bir dönem Beyazıt Öztürk'ün sunduğu Beyaz Show'a da sponsor olan İtalyan jean üreticisi Rifle'a hileli iflas soruşturması açıldı. 16 zanlı hakkında iddianame düzenlendi.

İtalya'nın Floransa merkezli tarihi giyim markası SRL Verdi'nin (eski adıyla Rifle) ve bağlı kuruluşları Rifle & Co. ile G Brand'in iflası yargıya taşındı. Floransa Cumhuriyet Başsavcılığı, şirketin iflas ilanının hileli olduğu gerekçesiyle 16 zanlı hakkında iddianame düzenlenmesini talep etti .

Lanazione.it'in haberine göre, savcı, yöneticileri toplam 15 suçlamayla "dikkat dağıtma, kurumsal, hileli, belgeli ve tercihli işlemlerden" iflas suçlarından itham ediyor.'Vergi ödemesinden hileli kesinti' vergi suçuna da itiraz edildi. Bazı sanıkların 'fiili yönetici' olarak suçlandığı davanın ön duruşma tarihi 27 Kasım 2023 olarak belirlendi.

"RIFLE BEYAZ SHOW" İSMİ HAFIZALARDA

Bir dönem Türkiye'de de tekstil piyasasına girerek birçok mağaza açan, bu doğrultuda ünlü şovmen Beyazıt Öztürk'ün sunduğu "Beyaz Show" isimli programa isim sponsoru olarak adını duyuran Rifle, sonraki yıllarda piyasada tutunamamıştı. Şirket Türkiye gibi İtalya'da da beklenen satış hedeflerine ulaşamayınca 10 Eylül 2020'de iflasını açıklamıştı.

Şirkete bağlı kuruluşlardan Rifle&Co 30 Eylül 2020'de, G Brand ise 9 Haziran 2021'de iflas ilan etti. Söz konusu iflasların tamamı Floransa Mahkemesi tarafından irceleme altına alındı.

Derleyen: Suat Vilgen

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...