Tgrt Haber

Tarihin en büyük Bitcoin hırsızlığı: 4,5 milyar dolarlık vurgunda 'Türk' detayı

09 Şubat 2022 17:21
Parayı aklamaya çalışırken yakayı ele verdiler

ABD tarihindeki en büyük kripto para vurgununun zanlıları tutuklandı. 4.5 milyar dolarlık vurgunu bir karı kocanın gerçekleştirdiği açıklandı. Zanlılardan Heather Morgan adındaki kadının kendisini "Turkish Martha Stewart" olarak tanıttığı ortaya çıktı.

Parayı aklamaya çalışırken yakayı ele verdiler

ABD’nin Manhattan eyaletinde yaşayan Heather Morgan ile Ilya Lichtenstein çiftinin ABD tarihinin en büyük kripto para vurgunu gerçekleştirdiği tespit edildi. 34 yaşındaki Lichtenstein ve 31 yaşındaki Morgan’ın dolandırıcılık geçmişi 2016’ya kadar uzandığı belirtildi.

Manhattan’da yaşayan çift, bir hacker Bitfitnex platformunu ele geçirip para aklamaya başladı. 2016 yılında çalınan kripto paranın 71 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Çiftin milyon dolarlık para transferleri için Bitcoin ATM'leri kullandığı ve paraları NFT'lerden, Walmart WOLMART hediye çekine kadar farklı şekillerde nakde çevirdiği belirtildi.

Durumu soruşturan yetkililer en sonunda Litchtenstein'a ait bir online hesaba ulaştılar ve dijital cüzdandaki 94 bin Bitcoin yani 3,6 milyar doları ele geçirdiler.

VURGUNDA 'TÜRK' DETAYI

Heather Morgan, sık sık Türkiye'ye özgü içeriklerle paylaşımlar yapıyor. Heather Morgan'ın Türk olduğuyla ilgili herhangi bir kayıt yer almıyor. Morgan kendisini "Turkish Martha Stewart" olarak tanıtıyor.

Tarihin en büyük Bitcoin hırsızlığı: 4,5 milyar dolarlık vurgunda 'Türk' detayı

PARAYI AKLARKEN YAKAYI ELE VERDİLER

Heather Morgan, 2019 yılında Manhattan finans Bölgesinde çekilen tuhaf bir müzik klibinde güneş gözlükleri ve beyzbol şapkasıyla bir RAP videosu çekmişti. Evli olan Bitcoin vurguncuları para aklama ve ABD'yi dolandırmak için komplo kurma suçlamasıyla karşı karşıya. Çiftin 25 yıllık bir hapis cezası almaları bekleniyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...