Tgrt Haber

Tatlı mı tatlı Mersin portakalının hasadı başladı: Hem iç hem dış piyasayı doyuracak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
26 Aralık 2023 11:24 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 11:24

Vitamin deposu kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan portakalın hasadı Mersin'de başladı. Daha şimdiden dallardan bereket taştı. Toplanan ürünler iç ve dış piyasaya dağıtılmak için hazırlanıyor...

Turunçgiller açısından zengin Mersin​'de her yıl milyonlarca ton portakal​ üretimi yapılıyor. Bu senede daha ilk hasat zamanında dallardan bereket fışkırdı. Vitamin deposu portakalın hasadı başladı. Rekoltesi yüksek ürün üreticinin yüzünü güldürdü.

EKONOMİYE KATKISI BÜYÜK

Üretilen yaklaşık 11 cins portakal hem iç piyasayı doyuruyor. Hem de stok fazlası ürün yurt dışına ihraç ediliyor. Böylece vücudun c vitamini​ karşılayan portakal ülkenin de ekonomisine büyük bir katkıda bulunuyor.

200 DÖNÜMDE 8 FARKLI CİNS PORTAKAL

Mersin Erdemli'de bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne bağlı Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nde de yaklaşık 200 dönüm alanda 8 farklı cins portakal üretimi yapılarak, Ar-Ge çalışması yapılıyor.

Tatlı mı tatlı Mersin portakalının hasadı başladı: Hem iç hem dış piyasayı doyuracak

Bahçe bitkileri alanında Ar-Ge yapan bir kuruluş olduklarına dikkat çeken Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Mustafa Ünlü, Ağırlıklı olarak da turunçgillerde erkencilik, geççilik, çekirdeksizlik, meyve et rengi gibi özellikleri ön plana alarak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

"ZEVKLE TÜKETİLİYOR"

Kış mevsiminde C vitaminin çok gerekli olduğunun altını çizen Ünlü, "Turunçgiller de C vitamini açısından en yüksek içeriğe sahip olduğundan iç piyasada zevkle tüketiliyor. Bu sene de rekoltemiz diğer turunçgillerde olduğu gibi yüksek" diyerek sözlerini tamamladı.

Tatlı mı tatlı Mersin portakalının hasadı başladı: Hem iç hem dış piyasayı doyuracak

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...