Tgrt Haber

Tayfun Şimşek: İktisat, ülkede yaşayanların tümü için son derece önemli

01 May 2023 19:05 - Güncelleme : 01 May 2023 19:06
Tayfun Şimşek: İktisat, ülkede yaşayanların tümü için son derece önemli

İktisat alanındaki başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkan, aynı zamanda eğitimlerini bu alanda tamamlayarak kariyer hayatına başlayan Ekonomist Tayfun Şimşek, “İktisat, bir ülkede yaşayan kişilerin tamamı için son derece önemli bir kavram. İnsanın yaşayış şekline doğrudan etkide bulunan ekonomi, detaylı incelemeye konu olmalı. Ben de eğitim hayatımı tamamladıktan sonra ekonominin farklı alanlarında çalışmalarda bulundum. İktisatta birbiriyle ilişkili konular hakkında açıklamalar yaparak ekonomiyi bir bütün olarak değerlendirme şansı elde ettim.” ifadelerinde bulundu. 

Ekonomik kalkınmada iktisat​ üzerine yapılan araştırmaların son derece önemli olduğunu belirten Tayfun Şimşek, konu üzerindeki açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “İktisat benim için çok önemli bir alan. Çünkü birçok konunun dahil olduğu bir sistem. Bireylerin, firmaların davranışları hakkında çok daha derinlikli bir şekilde bilgi edinilmesini sağlayan ekonomi; insanların yaşayış biçimlerini doğrudan etkiliyor. Bu nedenle sosyoloji ve psikoloji ile de yakından ilgili olduğuna inanıyorum. Alandaki eğitimlerimi aldıktan sonra iktisat üzerine çok daha derinlikli bir şekilde eğilme şansı elde ettim. Bu durum, ekonomiyi bütünlüklü bir şekilde anlamama katkıda bulundu.” 

“İktisat Üzerine Eğitimlerimi Tamamladım”

İktisat üzerine eğitim alan ve eğitimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Şimşek, “İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdim ki üniversitenin bana çok şey kattığını düşünüyorum. Bununla birlikte yüksek lisans ve doktora programlarında eğitimler de alarak alana çok daha fazla dahil oldum. Sadece eğitim ile bir şeyler olmasa da bu tür alanlarda eğitim en önemli husus. Eğitim sonrasında atılan adımlar ve yapılan araştırmalarla ekonomiye dair daha fazla bilgi sahibi oldum.” ifadelerinde bulundu. 

“İktisadın Farklı Alanlarına da Büyük Bir İlgi Duyuyorum”

İktisadın farklı alanlarına da büyük ilgi duyduğunu ifade eden Tayfun Şimşek, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:

“Makroekonomi, uluslararası finans, borç krizleri; ilgilendiğim alanlardan bazıları. Bu alanlar üzerine yaptığım araştırmalar, her birinde farklı projelere dahil olmama katkı sağladı. Ekonomi karmaşık bir sistem. Bu nedenle sistemin unsurlarının her biri, ekonomiyi daha iyi anlayabilmek için son derece önemli.”

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...